Dilgeş, annesiyle birlikte cezaevine gönderildi

Dilgeş, annesiyle birlikte cezaevine gönderildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı bir soruşturma kapsamında tutuklanan Bağlar Belediyesi Meclis üyesi Gönül Aslan 3.5 yaşındaki oğlu Dilgeş ile cezaevine konuldu.

A+A-

Haber Merkezi - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı bir soruşturma kapsamında 11 kişi ile birlikte gözaltına alınan Bağlar Belediyesi Meclis üyesi Gönül Aslan, “Terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Rosa Kadın Derneği hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Aslan, dün öğleden sonra saat 15.00’da adliyeye sevk edildi.

Aslan, tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Aslan’ın ifade işlemlerinin iftardan sonraya bırakılması üzerine 3.5 yaşındaki oğlu Dilgeş iftardan sonra saat 20.00’da adliyeye getirildi.

Ertesi gün sabah saat 05.00’a kadar bekleyen 3 yaşındaki çocuk annesiyle birlikte eve gitmek istediğini defalarca dile getirmesine rağmen isteği karşılık bulmadı.

Dilgeş'in annesi Rosa Kadın Derneği üyesi olması ve HDP’nin düzenlediği eylem ve etkinliklere katılması gerekçeleriyle tutuklandı.

“Terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanan Aslan, 3.5 yaşındaki oğlu Dilgeş ile birlikte Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

Eşi yurt dışında olan 3 çocuk annesi Aslan’ın bir çocuğunun böbrek hastalığı bulunduğu öğrenildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya sosyal medya hesabından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e çağırıda bulunarak, “Bu zulme son verin” dedi.

CHP’li Kaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Mafya babalarına korona bulaşmasın diye cezaevlerini boşaltanlar; tek böbrekle yaşam mücadelesi veren 3,5 yaşındaki Dilgeş'i, bayram sabahı annesi Gönül Aslan ile birlikte cezaevine gönderdi. Sayın Abdülhamit Gül bu zulme son verin.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Dilgeş Özgür Olmalı etiketiyle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gönül Aslan Bağlar Belediye Meclis üyesi, 3.5 yaşındaki oğlu Dılgeş dün gece Adliyede annesinin tutuklanmamasını, eve gitmeyi hayal etti. Tek isteği vardı ‘Eve gidelim’ Ama sabaha karşı anne sudan nedenlerle tutuklandı, birlikte cezaevine gittiler” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.