DİERG: Seçmeli Ders Tercih Süresi Uzatılmalı

DİERG: Seçmeli Ders Tercih Süresi Uzatılmalı

.

A+A-

Olumsuz hava şartları yüzünden okula bu hafta sonuna kadar öğrenciler gidemeyebilir. DİERG, seçmeli ders başvurularının 14 Şubat'a kadar uzatılmasını öneriyor.

Diyarbakır Eğitim İzleme ve Reform Girişimi (DİERG), olumsuz hava koşulları nedeniyle seçmeli ders tercih süresinin uzatılması gerektiğini belirtti. Seçmeli dersler kapsamında Yaşayan Diller ve Lehçeler dersi için de seçim yapılıyor.

Türkiye genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 52 şehir ve ilçelerde eğitim öğretime bugün de ara verildi. Kar yağışının haftasonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Öte yandan seçmeli dersler için son başvuru tarihi 21 Ocak.

DİERG de ilkokul 4 ve ortaokul 5,6 ve 7. sınıf öğrencilerinin 2022-2023 eğitim döneminde açılmasını istedikleri dersler için son günün 21 Ocak Cuma günü sona ereceğini hatırlatarak, "Çoğu kentte kar engeli ve soğuk hava yüzünden pek çok kentte okullar tatil edilmiştir" dedi.

Açıklama şöyle:

"İlk yarıyıl da 21 Ocak'ta sona ereceği için karne günü ile seçmeli dersin son başvuru günü çakışmaktadır. Olumsuz hava şartları yüzünden okula bu hafta sonuna kadar öğrenciler gelemeyebilir. Ayrıca, karnelere de online erişilebileceği için öğrenciler tatile erken başlayabilir. Bu da ders seçiminin aceleye gelmesine ya da tercihte bulunulmamasına neden olabilir. Onayladığı formu öğrencisi ile okula iletmek zorunda olan veliler için de 21 Ocak tarihi uygun olmayabilir.

"Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi, seçmeli ders tercihi için son gün olarak okulların açılmasından bir hafta sonra yani en erken 14 Şubat Pazartesi gününe dek uzatılmasını öneriyor."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.