Devlet Bahçeli: Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşımdır, Demirtaş teröristtir

Devlet Bahçeli: Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşımdır, Demirtaş teröristtir

.

A+A-

Milliyetçi Halk Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli meclis grup toplantısında, "Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşımdır, ülkücüden mafya, mafyadan da ülkücü olmaz, olamaz." diyerek geçtiğimiz haftalarda af yasasıyla hapisten çıkartılan "organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş" Alaadin Çakıcı'yı savundu.

Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi.

Bahçeli, Covid-19 salgınıyla alakalı olarak muhalefete ve bazı kesimlere seslenerek "Yalan bilgilerin paylaşıldığını ima etmek virüs kadar tehlikelidir" dedi.

Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'a gönderme: Çakıcı bebeklere kurşun sıkmadı!

Konuşmasında son günlerin gündem isimlerinden Çakıcı'yı savunan Bahçeli, "Alaattin Çakıcı'nın bu devlete nasıl hizmet ettiğini bilenler bilir, bilmeyenler de kendileri bilir. Çakıcı bebeklere kurşun sıkmadı, karakolları ateşe vermedi, yollara mayın döşemedi. Kılıçdaroğlu eğer mafya görmek istiyorsa birlikte anayasa hazırladığı teröristlere baksınlar." diye konuştu.

Alaattin Çakıcı'nın bir dönem Türk devletine suikast düzenleyen terör örgütleriyle korkusuzca mücadele ettiğini ifade eden Bahçeli, "O, 31 diplomatımızı şehit eden ASALA terör örgütünün peşine düşmüşlerdir. Asıl mafya, yeraltı dünyasının elemanı Demirtaş değil midir? Kılıçdaroğlu hakkında düzenlenen fezlekenin genel kurula intikal etmesi ve karara bağlanması acil beklentimizdir." dedi.

İBB ve İmamoğlu'nu eleştirdi

Sağlık Bakanlığı'nın bütün imkanları ile Covid-19'a karşı mücadele verdiğini söyleyen Bahçeli, İBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı.

Bahçeli, "Küçük bir virüs dünyayı alarma geçirmiştir. Bulaşma hızı giderek artış göstermiştir. Sağlık Bakanlığımız bütün imkanları ile çalışmalarını icra etmektedir. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığı açıklamaları dışında hiçbir değerlendirmeye kulak asılmamalı. Vaka ve vefat sayıları ile korku yaratacak, ipe sapa gelmez görüş paylaşanların samimiyetleri tartışmalıdır. İBB'nin vefatlarla ilgili Sağlık Bakanlığı'nı tekzip eden açıklamalarının itibar edilecek hiçbir yanı yoktur. Siyasi çıkar peşinde koşup devlet ile vatandaş arasında güvensizlik oluşturmaya çalışmak gafilce bir anlayıştır. Belediye işlerinden başka her şeye dil uzatan bu kendini bilmezin maksadı nedir. Yoksa CHP zihniyeti virüsün bulaşma hızından memnun mudur? Yalan bilgilerin paylaşıldığını ima etmek virüs kadar tehlikelidir." ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.