Deva Partisi’nden Diyarbakır’da PAK’a Ziyaret

Deva Partisi’nden Diyarbakır’da PAK’a Ziyaret

.

A+A-

Deva Partisi Diyarbakır İl Başkanı Sayın Cihan Ülsen, İl Başkan Yardımcıları Vedat Erten, Yusuf Arıkanoğlu, Murat Şahinli, Yücel Karadaş’tan oluşan Deva Partisi heyeti bugün(27.08.2021) Diyarbakır İl Teşkilatı’nı ziyaret etti.

PAK Parti Sözcüsü Sayın Hanifi Turan, PAK PM üyesi Sayın Salih Kaplan, PAK Diyarbakır İl Yöneticisi Sayın İsmail Ediş Deva Partisi heyetini karşıladı.

Deva Partisi heyeti Türkiye'de gelişen süreç ve Kürt sorununa ilişkin görüş ve önerilerini PAK ile paylaşmak ve iki parti arasında devamlı bir diyalog zemini oluşturmak amacıyla bu ziyareti yaptıklarını dile getirdi.

PAK heyeti de bu ziyaretten dolayı Deva Partisi heyetine teşekkürlerini sundu.

PAK heyeti, PAK hakkında açılan kapatma davası, Türkiye'de Kürtlere yönelik ırkçı saldırılar, Türkiye Devleti'nin Kürt karşıtı siyaseti ve Kürt, Kürdistan sorununun çözümüne ilişkin PAK'ın görüşlerini ve bugün Atılması gereken Acil Talepler konusundaki önerilerini dil getirdi.

PAK heyeti , daha önce PAK tarafından kamuoyuna açıklanan Acil Talepler Programının bugün Kürt ve Kürdistan sorunun çözümünde kapıyı aralayacak önemli bir başlangıç olabileceğini dile getirdi.

Her iki heyet de iki parti arasındaki diyalog ve görüşmelerin devamının yararına dikkat çekti.

Görüşme olumlu bir atmosferde gerçekleşti.

PAK Basın ve İletişim Bürosu

pak1-010.jpgpak2-018.jpgpak3-014.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.