Dersim’de mayın patladı: 2 kardeş yaşamını yitirdi!

Dersim’de mayın patladı: 2 kardeş yaşamını yitirdi!

Dersim’in Ovacık ilçesinde kırsal arazide meydana gelen patlama sonucunda 8 yaşındaki Ayaz ile 4 yaşındaki kardeşi Nupelda Güloğlu hayatını kaybetti.

A+A-

Dersim’in Ovacık ilçesinde kırsal arazide meydana gelen patlama sonucunda 8 yaşındaki Ayaz ile 4 yaşındaki kardeşi Nupelda Güloğlu hayatını kaybetti. 
Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Bilgeç Köyü kırsalında bir yaylada patlama meydana geldi. Gelen bilgilere göre  yaylada gezintiye çıkan kardeşler 8 yaşındaki Ayaz ile 4 yaşındaki Bahar Güloğlu bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybetti.


Tunceli Valiliğinin yaptığı açıklamaya göre Bilgeç Köyü kırsalında araziye önceden döşenen mayın patlaması sonucu 4 yaşındaki Bahar Güloğlu olay yerinde hayatını kaybederken, 4 yaşındaki kardeşi Ayaz Güloğlu ise ağır yaralandı. Helikopterle Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Güloğlu burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Çocukların annne ve babası sinir krizi geçirdi.


 Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, Ovacık ilçesine bağlı Bilgeç köyünün Çakılyayla mezrasında PKK tarafından araziye önceden yerleştirildiği değerlendirilen patlayıcıya basan çocuklardan 8 yaşındaki Ayaz Güloğlu'nun olay yerinde, 4 yaşındaki Nupelda Güloğlu'nun ise hastanede vefat ettiği belirtildi.
Patlamanın ardından olay yerine jandarma ekipleri ve askeri helikopter sevk edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ağır yaralı kız evladımız Nupelda Güloğlu jandarmamıza ait helikopter ile olay yerinden alınarak Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmiş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef kurtarılamayarak vefat etmiştir. Ayaz Güloğlu ve Nupelda Güloğlu evlatlarımıza Allah’tan rahmet, ailesine, sevdiklerine ve milletimize sabırlar dileriz."


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.