Dersim’de ilk kez kadın zabıtalar çalışmaya başladı

Dersim’de ilk kez kadın zabıtalar çalışmaya başladı

.

A+A-

Dersim’in CHP'li Pertek ilçe Belediyesinde bir ilk yaşandı. 136 yıllık tarihi geçmişi olan Pertek ilçe belediyesinde ilk kez kadın zabıtalar çalışmaya başladı.

 Dersim’in 136 yıllık tarihi geçmişi olan Pertek ilçe belediyesinde ilk kez kadın zabıtalar çalışmaya başladı.  Kadın zabıtaların göreve başlamasından dolayı ilçe halkının da mutlu olduğunu belirten Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, kadının varlığı ve kadının hayatın her alanında olduğunu yansıtmak istiyoruz diye kaydetti.

“Bir ilki yaşamış ve yaşatmış olduk”

Belediyede zabıta görevlisi olarak çalışmaya başlamadan önce marketlerde çalıştığını belirten 24 yaşındaki Diyar Kaya, şöyle konuştu: “Dokuz Eylül Üniversitesi Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik mezunuyum. Mezun olup memlekete döndükten sonra birçok üniversite mezunu gibi markette çalışmaya başladım.  6 ay kadar sonra belediye başkanımız Ruhan Alan'ın yaptığı işçi alımı ile Pertek Belediyesi bünyesinde zabıta görevlisi olarak çalışmaya başladım. Başkanımızın da toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki hassas tutumu doğrultusunda Pertek'te hem üniformalı hem de kadın zabıtanın görev yapmamış olması sebebiyle bir bakıma bir ilki yaşamış ve yaşatmış olduk diyebilirim.”

 “Amacımız genç üniversite arkadaşlarımıza iş olanağı tanımaktı”

Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan ise belediye tarihinde ilk kez kadın Zabıta istihdamı sağladıklarını ifade ederek, “İlk kadın zabıtalarımız göreve başladılar. Buradaki amacımız genç üniversite arkadaşlarımıza iş olanağı tanımaktı. Bunların arasında kadın arkadaşlarımız da yer alıyor. Kadının varlığı ve kadının hayatın her alanında olduğunu yansıtmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kadın işi erkek işi algısını hissettim”

Kadın işi erkek işi algısını en çok bu dönemde hissettiğini söyleyen Nihal Ergen, ise şunları söyledi: “Munzur Üniversitesi Pertek Sakine Genç Meslek Yüksek Okulu Harita Kadastro bölümü mezunuyum. Benim mezun olduğum bölüm de bazı meslekler gibi erkek çalışana uygun görüldüğünden 3 yıl kadar iş arayışım sonuçsuz kaldı. Toplumun bizde yarattığı kadın işi erkek işi algısını en çok bu dönemde hissettim. Belediye Başkanımız Ruhan Alan’ın yarattığı fırsat doğrultusunda belediyemiz bünyesinde zabıta çalışanı olarak göreve başladım.” (Haber Merkezi)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.