Dersim'de ‘Gülistan Doku nerede’ yürüyüşü

Dersim'de ‘Gülistan Doku nerede’ yürüyüşü

.

A+A-

Dersim'de kadınlar, 5 Ocak 2020’den bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku için valilik binasına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. 
 
Dersim Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında "Krize, şiddete, eşitsizliğe karşı örgütlü mücadeleye" sloganıyla Seyit Rıza Meydanı’nda açıklama yaptı. Açıklamaya, 5 Ocak 2020’den bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku ve ablası Aygül Doku da katıldı. "Erkek egemenliğine karşı sokakta isyandayız", "Tutsak kadınlar için adalet", "Gülistan Doku nerede" yazılı dövizler ve Doku'nun fotoğraflarının taşındığı açıklamada, "jin, jiyan, azadî" ve "Susma haykır kadınlar vardır" sloganları atıldı. 
 
'KÖLELİK DAYATILIYOR'
 
Açıklamada konuşan Dilek Kurban, güvencesiz ve kuralsız hale getirilen çalışma koşullarına en çok kadınların mahkum edildiğine dikkati çekti. Kurban, "Kadınlara örgütsüzlük ve geleceksizlik, ucuz işçilik, kölelik dayatılıyor. Kadınlar 8 Martı mücadele ve dayanışma ruhuyla kazandığı haklarının ellerinden alınmaya çalışıldığı, ekonomik krizin, yoksulluğun, şiddet ve istismarın giderek arttığı koşullarda karşılıyor" dedi. 
 
GÜLİSTAN DOKU 
 
Kentte genç kadınlara yönelik cinsel suçlar, tehdit ve tacizlerin arttığını belirten Kurban, "Genç kadınlara, üniversiteli kız kardeşlerimize zarar vermek isteyen her kim varsa bilsin ki bizler kız kardeşlerimizin yanında, faillerin tam karşısındayız. Ovacık'ta öldürülen Gökçe Kurban’ın IŞİD yöntemleriyle kafası kesildiğini, vücudunda cinsel işkence izleri olduğunu biliyoruz. Kentimizde bir yılı aşkın süredir kendisinden haber alınamayan kız kardeşimiz Gülistan Doku’ya ne olduğunu hala bilmiyoruz. Soruşturma şeffaf ve adil şekilde yürütülsün, şüpheli kişiler gerçeği açığa çıkaracak biçimde soruşturulsun" diye seslendi. 
 
DOKU AİLESI VALİLİĞE YÜRÜDÜ  
 
Açıklamanın ardından Doku'nun annesi Bedriye Doku ve ablası Aygül Doku'nun da aralarında bulunduğu kadınlar valiliğe kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Vali Ali Özkan ile görüşmek için oturma eylemi yapan Doku ailesine, valiliğin makamında olmadığı söylendi. Abla Doku, valilik ve adliye binası önüne kardeşi Gülistan Doku'nun fotoğrafını ve karanfil bıraktı.
 
'KARDEŞİM NEREDE?'

 
Abla Doku, bir buçuk yıldır Gulistan'ı aradıklarını belirterek, bu sürede Zeynal Abarakov'un 24 saat bile gözaltına alınmadığını kaydetti. Doku, "Bugün dünya kadınlar günü değil mi? Ben de Tunceli Savcılığına, Türkiye'nin adaletine şunu diyorum; Siz bir buçuk yıldır Gulistan Doku’yu korumadınız, bir buçuk yıldır faili, koruyorsunuz. Bu karanfilleri size bırakıyorum. Bu da sizin utancınız olsun" diye tepki gösterdi. 
   
Doku ailesi, Tunceli Savcılığı ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.