Derince Belediyesi ve Gergedan Yapım’dan Aynur Doğan açıklaması

Derince Belediyesi ve Gergedan Yapım’dan Aynur Doğan açıklaması

.

A+A-

Sanatçı Aynur Doğan’ın konserine izin vermeyen Derince Belediyesi, iptalin gerekçesini, “gerekli izinlerin alınmamasına” bağladı. Organizasyonu yapan Gergedan Yapım ise, konserin pankartlarının belediyenin katkılarıyla asıldığını ve biletlerinin 40 gün satışta olduğunu açıkladı.

Kocaeli’de AK Partili Derince Belediyesi, 20 Mayıs’ta Derince Açık Hava Sahnesi'nde düzenlenecek olan Aynur Doğan konserini iptal edildiğini açıklamıştı.

Yoğun tepkilere neden olan kararın ardından Belediye sosyal medya hesabından ikinci bir açıklama paylaştı.

Gazeteci Rabia Çetin’in belediyenin sosyal medya hesabındaki ilk açıklamasını paylaşarak “Bir belediye 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı'nda Aynur Doğan konserini yasakladı! Açıkça ırkçısınız!” sözlerine “Önemli duyuru” başlığı yapılan ikinci açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bugün iptal edildiği açıklanan konser organizasyonu, etkinlik öncesi yetkili mercilerden gerekli izinlerin alınmayarak, resmi işlemlerin yapılmaması ve bu süreçte uygun olmayan şekilde bilet satışı gerçekleştiğinden dolayı iptal edilmiştir.”

Gergedan Yapım’dan açıklama

Öte yandan organizasyonu yapan Gergedan Yapım da konserin iptal etmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Şirketin Twitter hesabından, “40 gündür yasal bir satış sitesi olan http://passo.com’da satışta olan, belediyenin katkılarıyla pankartları asılan ve bu katkılar için teşekkür ettiğimiz konserimizin iptal edilişini üzülerek duyuruyoruz” notuyla paylaşılan açıklamada, konserin 5 gün önce bir açıklama yapılmadan iptal edildiğine dikkat çekildi.

Yaşanan durumun sanat dünyası ve Türkiye için kaygı verici olduğuna vurgu yapılan açıklamada şun ifadelere yer verildi:

“Gergedan Yapım ve BGST Organizasyon olarak, 20 Mayıs'ta Kocaeli Derince Açıkhava sahnesinde yapacağımız Aynur Doğan konserinin iptalini Derince Belediyesi'nin Twitter hesabından öğrendik. Daha önceki tüm işlerimizde olduğu gibi 20 ve 25 Mayıs etkinliklerimizin de ödeme dekontlarımızı ibraz ettiğimiz ve çalışmalarını tamamladığımız halde konser, 'konser organizasyonunun yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edildi' gerekçesiyle Derince Belediyesi tarafından konserden beş gün önce bize bir açıklama yapılmadan iptal edilmiş oldu. Aynı koşullarda işlemlerini gerçekleştirip ödemelerini yaptığımız 25 Mayıs tarihindeki konserimiz devam ederken Aynur Doğan konserini yapamıyoruz.

Dünyanın birçok ülkesinde konserler veren ve hayranlıkla takip edilen sanatçımız Aynur Doğan'ın büyük bir heyecanla başladığımız Türkiye turnesinde yaşanan bu olay ve bize göre gerekçesiz alınan bu karar kültür sanat dünyası ve ülkemiz için kaygı vericidir.

Biz birlikte şarkılarımızı söylemeyi bırakmıyoruz. 18 Mayıs'ta İzmir'de başlayacak olan Aynur Doğan Türkiye turnesi Kocaeli dışındaki illerimizde devam ediyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.