Deptaş açıkladı: Kuraklığın olduğu Kürt illerinde elektrik kesintisine gidilecek!

Deptaş açıkladı: Kuraklığın olduğu Kürt illerinde elektrik kesintisine gidilecek!

.

A+A-

Kuraklığın yüzünü şimdiden gösterdiği Urfa, Mardin ve Diyarbakır gibi tarımsal üretimin yoğun olduğu Kürt illerinde, borçlarını ödeyemeyen çiftçilerin elektriklerinin kesileceği duyuruldu.

Kürt illerine elektrik sağlayan Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. (Depsaş Enerji), çiftçilerin borçlarını ödememesi durumunda kesinti uygulanacağını açıkladı.

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve artan maliyetlerden dolayı Kürt kentlerinde yaşayan çiftçiler, elektrik borçlarını ödemekte güçlük çekiyordu.

Depsaş Enerji ise yaptığı açıklamada, Ocak-Nisan döneminde yaşanan kuraklık nedeniyle bölgede tarımsal sulamada kullanılan enerji miktarının önceki yıllara göre yüzde 350 arttığı, bu tüketim artışının şirkete 800 milyon lira ek yük getirdiği ifade edildi.

Şirket bu sürecin böyle devam etmeyeceğine vurgu yaparak açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Ödenmeyen her bir fatura, sadece üzerimizdeki yükü daha da artırmakla kalmıyor aynı zamanda özellikle Şanlıurfa ve Mardin'de uzun yıllardır biriken tarımsal sulama borçlarını yönetilemez hale getiriyor. Uygulanan tarım modelini sürdürülemez hale getiriyor. Mart 2021 itibariyle tarımsal sulama abonelerinin şirketimize olan elektrik borçları 4,5 milyar lirayı aşmış durumdadır. Bu sürecin bu şekilde sürmesine müsaade etmemiz mümkün değildir.”

Kürt kentlerin son yıllarda özellikle yapılan elektrik kesintilerinden dolayı çok sayıda protesto gösterisi düzenlemişti.

Enerji ücretlerinin yüksek olduğunu belirten çiftçiler, ürünlerinden elde ettikleri gelirin elektrik borcunu karşılamadığını ifade ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.