"Deprem mağduru kardeşlerimize yardım için seferber olalım"

"Deprem mağduru kardeşlerimize yardım için seferber olalım"

Azadi Hareketi, ÖSP, PAK, PDK-Bakur ve PSK'nin Kürdistan'da meydana gelen deprem ile ilgili açıklamaları

A+A-

"Doğu ve Güney Kürdistan’ın önemli bir kesimi 12 Kasım 2017 gecesi  şiddetli bir deprem ile sarsıldı.

Deprem en çok Doğu Kürdistan’ın Kirmanşan ve Güney Kürdistan’ın Derbendixan ve Halepçe şehirlerinde can ve mal kaybına yol açtı.

Şu ana kadar depremden dolayı, Doğu Kürdistan’da 530 ,Güney Kürdistan’da da 10 insanımız yaşamını yitirdi.  Doğu Kürdistan’da 7500’den fazla, Güney Kürdistan’da da 500’den fazla insanımız  yaralandı.

Depremden hemen spnra, gerek bizler  Kürdistani siyasi parti ve hareketler olarak; gerekse çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu deprem bölgesindeki kardeşlerimize yardım ulaştırmak için bir çok girişimde bulunduk. Ama Türkiye Devleti  Kızılay dışında hiç kimsenin deprem bölgesine yardım ulaştırmasına izin ve yol vermiyor.Güney Kürdistan’a bu amaçla Türkiye Devleti dışında hiç kimsenin yardım ulaştırmasına izin vermiyor.

Aynı şekilde İran Devleti kendisi dışında hiç kimsenin deprem bölgesine doğrudan yardım ulaştırmasına izin vermiyor.

Türkiye ve İran devletlerinin bu tutumu adeta halkımıza yönelik bir cezalandırma niteliğndedir.

Türkiye ve İran Devletleri’ni, deprem bölgelerine yardım ulaştırılması önündeki her türlü yasal ve fiili engelleri kaldırmaya çağırıyoruz.

BM, AB ve uluslararası tüm kurumları Doğu ve Güney Kürdistan’daki deprem mağduru  kardeşlerimize en kısa zamanda gerekli tüm yardımları ulaştırmaya çağırıyoruz.

Kürdistan’ın dört parçasında, Avrupa’da ve diğer ülkelerde yaşayan tüm Kürt ve Kürdistanlıları, Güney Kürdistan’daki resmi ve sivil kuruluşlar ile,Avrupa’daki resmi ve sivil kuruluşlar racılığıyla deprem mağduru kardeşlerimize yardımları ulaştırmaya çağırıyoruz.

Her parti ve sivil kuruluşu da, fiili olarak, maddi destek ve gerekli diğer yardımları ulaştırmak için gerekli her türlü girişimlerde bulunmaya çağırıyoruz.

Deprem mağduru kardeşlerimize yardımları ulaştırabilmek için herkesi seferber olmaya çağırıyoruz."

15.11.2017

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.