Demiryolu, Sine ile Kürdistan Bölgesi'ni birbirine bağlayacak

Demiryolu, Sine ile Kürdistan Bölgesi'ni birbirine bağlayacak

Sine Valisi Behmen Muradniya Rojhılat’ı Kürdistan Bölgesi’ne bağlayan demiryolu hattının 2021 yılında biteceğini söyledi.

A+A-

Haber Merkezi- Rojhılat’ın Sine kentini Kürdistan Bölgesi’ne bağlayacak olan demiryolu hattının 2021 yılında biteceği planlanıyor.

Projenin bir kısmını uygulamak için bu yıl 28 milyon 461 bin dolarlık bir bütçenin tahsis edildiğini ifade eden Sine Valisi Behmen Muradniya, yapılan anlaşmalara göre Hamadan-Sine tren hattı projesinin bu yıl itibariyle başlayacağını önümüzdeki yıl ise iki kent arasında tren seferlerinin başlayacağını duyurdu.

Sine tren hattı projesi kapsamında hattın Kürdistan Bölgesi’ne de çekilmesi için çalışmalar başlattıklarını söyleyen Muradniya, “Nevruz öncesi Kürdistan Bölgesi yetkilileri ile görüşmeyi planlıyoruz. Projenin bir an önce başlaması için İran Yol ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı ile Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret edeceğiz” dedi.

Sine tren hattı projesinin temeli 2004 yılında atıldı ve 2011 yılında tamamlanması planlanmıştı. Ancak şu ana kadar projenin sadece yüzde 40 tamamlandı.

Sine ile başkent Erbil arası 423 kilometre olup otomobil ve otobüs ile yapılan seyahatlerde sınırdaki yoğunluklar hariç yaklaşık 7 buçuk saat sürüyor.

Süleymaniye ile Sine arası yol mesafesi ise 244 kilometredir. Otomobil ve otobüs ile yapılan seyahatlerde sınırdaki yoğunluklar hariç yaklaşık 4 buçuk saat sürüyor.

Rudaw

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.