DEDAŞ'ın 'kaçak' kazısı 3 milyon TL'lik zarara yol açtı

DEDAŞ'ın 'kaçak' kazısı 3 milyon TL'lik zarara yol açtı

Silopi’de DEDAŞ ekiplerinin "kaçak tüketimi önleme" gerekçesiyle elektrik kablolarını yer altına alma çalışmaları yolları köstebek yuvasına çevirdi.

A+A-

Silopi’de DEDAŞ ekiplerinin "kaçak tüketimi önleme" gerekçesiyle elektrik kablolarını yer altına alma çalışmaları yolları köstebek yuvasına çevirdi. DEDAŞ’ı "kaçak" kazı yapmakla suçlayan belediye, 3 milyon TL'lik zarar nedeniyle yargıya gitti.

 

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Dicle Elektrik A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri, belediyeye daha önce atanan kayyum döneminde kaçak tüketimi önleme gerekçesiyle elektrik kablolarını yer altına almak için birçok sokakta kazı çalışması başlatmıştı. İlçenin adeta köstebek yuvasına dönmesine neden olan söz konusu çalışma, 31 Mart yerel seçimlerinde belediyenin Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimine geçmesiyle birlikte durduruldu.

 

POLİS EŞLİĞİNDE KAZI

 

DEDAŞ ekipleri, kayyum döneminde 3 etaplı protokol imzaladıklarını iddia ederek, geçtiğimiz günlerde bir kez daha ilçenin Dicle Mahallesi'nin bazı sokaklarında kazı çalışması başlattı. Ancak belediye yönetimi 2 etap kazı çalışmasını sonlandıran DEDAŞ'la 3'üncü etap çalışmasına ilişkin bir protokol imzalanmadığını fark etti. Bunun üzerine belediye görevlileri DEDAŞ ekiplerinin kazı çalışması yapmasına izin verilmedi.

 

Ancak DEDAŞ ekiplerin bu kez de polis eşliğinde kazı çalışması başlatması üzerine belediye yetkilileri, yurttaşların da tepkisine neden olan çalışmaların durdurulması için konuyu yargıya taşıdı. 

 

3 MİLYON TL ZARAR

 

Konuya ilişkin görüştüğümüz belediye yetkilileri, DEDAŞ'ın daha önce kazılan yol ve kaldırımların büyük bölümünü onarmayıp, sadece üstünü toprakla kapattığını aktardı. Yetkililer, bu durumdan kaynaklı yaklaşık 3 milyon TL'lik bir zararın ortaya çıktığını ve kamunun zarara uğratıldığını kaydetti.

“Kaçak” şekilde kazı yapan DEDAŞ ekiplerini durdurmaya dönük girişimlerinin her seferinde kolluk kuvvetleri tarafından engellendiğini belirten yetkililer, kazı çalışmalarının halkı da ciddi anlamda mağdur ettiğini ifade etti.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.