Davutoğlu’nun dinlenmesi talebi reddedildi

Davutoğlu’nun dinlenmesi talebi reddedildi

5 Haziran Diyarbakır katliamı davasında sanık avukatların, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenmesi talebi reddedildi.

A+A-

 

Derya OKATAN-ARTI GERÇEK

5 kişinin yaşamını yitirdiği, onlarca kişinin yaralandığı 5 Haziran Diyarbakır katliamı davasının 22. duruşması görüldü. 

 

Güvenlik gerekçesiyle Ankara’ya nakledilen dava, Ankara Batı Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. 

 

Tutuklu sanıklar Orhan Gönder, İsmail Korkmaz ve Mustafa Kılınç duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Tutuksuz sanık Burhan Gök ise gelmedi. 

 

Duruşmaya, patlamada iki bacağını kaybeden ve müdahillik talebi ancak 20. duruşmada kabul edilen Lisa Çalan, saldırıda yaralanan Mehmet Özcan ve Sabahattin Bekçi ile patlamada yaşamını yitiren Necati Kurul’un ağabeyi Hayati Kurul, 17 yaşındaki Civan Arslan’ın babası Şaban Arslan ve annesi Zeynep Arslan ile avukatları da katıldı. 

 

Duruşmayı HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz ile HDP, ESP, SGDF, Keskesor LGBTİ üye ve yöneticileri takip etti.  

 

Bir önceki duruşmada, aralarında Lisa Çalan’ın da bulunduğu 13 mağdurun ifadelerinin yer aldığı ek iddianame dosyaya eklenmişti. Mahkeme heyeti başkanı, birleştirilen bu dosyaya dair sanıkların savunmasını istedi.

 

Sanık Mustafa Kılınç, “Benim olayla ilgim alakam olmamıştır. Suçlu bulunursam, size şeref sözü veriyorum bana iki kat ceza verin” ifadelerini kullandı. 
Kılınç konuşurken, Civan Arslan’ın annesi Zeynep Arslan ayağa kalkarak, “Musto katil” diye bağırdı. Hakimin söz vermeden konuşmayın uyarısı üzerine Lisa Çalan da tartışmaya dahil oldu. Hakim, “Müdahale ederseniz çıkarırım dışarı” diye uyarıda bulundu.

 

Orhan Gönder de suçlamaları reddederken, “Üzerime iftira atıldı” diye konuştu. 

 

İsmail Korkmaz, “Bizim vekilimiz Allah, başka kimse yok. Bizi dava ilgilendirmiyor, Recep Tayyip Erdoğan ilgilendirmiyor, HDP ilgilendirmiyor. Bizim derdimiz ailemiz, geçimimiz” diyerek, suçlamaları reddetti. 

 

DAVUTOĞLU TALEBİNE RET

 

Kısa bir aranın ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Ahmet Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenmesi talebini, dosyanın esasına katkı sağlamayacağı gerekçesiyle reddetti. Hülya Balı'nın ifadelerinin gönderilmesi için Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı’na müzekkere yazılmasına ve tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 15 Kasım 2019 tarihine erteledi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.