'Davutoğlu ve Babacan Kürt siyasetçilerle temasta’

'Davutoğlu ve Babacan Kürt siyasetçilerle temasta’

Yeni parti hazırlıklarını sürdüren Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın Kürt illerinde, eski AKP’li ve eski HDP’li milletvekilleri görüşmeler yaptığı söyleniyor. İki ismin de önümüzdeki günlerde, partilerini duyurmalarının beklendiği kaydediliyor.

A+A-

Haber Merkezi- Tarafsız Haber Ajansı'ndan Ferit Aslan'ın haberine göre, Davutoğlu ve ekibinin Kürt siyasetçilerle görüşmelerini açık davet şeklinde yaparken, Babacan ve ekibinin ise görüşmelerini daha çok görüş alışverişi biçiminde yürüttüğü aktarılıyor.

Ali Babacan’ın kuracağı yeni partinin tüzük ve programı için belirlediği 22 başlığı görüşmek üzere bölgedeki siyasetçi ve uzmanları davet ettiği, buluşmanın bu ay gerçekleşeceği ifade ediliyor.

Diyarbakır, Ağrı, Adıyaman, Batman, Muş ve Şırnak’ta daha önce AKP İl Başkanlığı yapmış siyasetçilerin Davutoğlu ile birlikte hareket ettiği ve partide yer alacakları da gelen haberler arasında.

Diyarbakır’ın önceki dönem AKP milletvekillerinden Cuma İçten'in de Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partide yer alacağı belirtilirken Davutoğlu ve ekibinin görüşmelerini sürdürdüğü isimnleri yeni partiye davet ettikleri gelen bilgiler arasında.

Üç dönem HDP listelerinden Diyarbakır milletvekili seçilen, son seçimde SP’den İstanbul adayı olan Altan Tan’ın davet üzerine Ahmet Davutoğlu ile görüştüğü öğrenilirken, görüşmede, Altan Tan’a yeni parti için davet yapıldığı, ancak Tan’ın yeni kurulacak partinin Kürt ve dış politikası başta olmak üzere bazı konuların netliğe kavuşması için davete 'nezaketen şimdilik evet demediği' yanıtı verdiği iddia ediliyor.

Şimdiye kadar Ali Babacan ile bir irtibat kurmadığı öğrenilen Altan Tan’ın, Babacan’ın kurmaylarından Nihat Ergün ile de görüştüğü ve oradaki görüşmenin partiye davet şeklinden ziyade bir görüş alışverişi şeklinde geçtiği öne sürülüyor.

Haberde eski AKP Batman Milletvekili ve çözüm süreci döneminde de 'akil insanlar' heyetinde yer alan Mehmet Emin Ekmen’in, Ali Babacan’ın kuracağını açıkladığı parti ile hareket ettiği belirtiliyor. Babacan ve ekibinin, bölgede toplumda karşılığı olan ve 'geçmişi temiz' eski ve yeni siyasetçilerle görüşmelerini sürdüğü de sızan bilgiler arasında yer alıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.