‘Davutoğlu Tanık Olarak Dinlensin’ Talebi

‘Davutoğlu Tanık Olarak Dinlensin’ Talebi

Kamuoyunda Ahmet Davutoğlu'yu başbakanlıktan indiren grup olarak bilinen “Pelikancılar” hakkında açılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

A+A-

Kamuoyunda Ahmet Davutoğlu'yu başbakanlıktan indiren grup olarak bilinen “Pelikancılar” hakkında açılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunun ardından açılan Pelikan soruşturmasında avukatlar, AKP’den ihraç edilmesi istenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski milletvekilleri Abdullah Başçı ve Aydın Ünal ile AKP Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun tanık olarak dinlenmesini talep etti. 

Avukatlar, dün savcılığa bir dilekçe daha sunarak Pelikan yapılanmasının işlediği suçlarla ilgili bazı tanıkların dinlenmesini talep etti. Dilekçede, “Pelikan Örgütü’nün Gladio benzeri kirli ve psikolojik propagandalar adı altında devletin önemli kişilerine iftira atmak sureti ile hedef saptırdığı, kendileri ve bağlantılarını gizlediği” belirtildi. Dilekçede “Ahmet Davutoğlu’nun bu örgütün hedefi arasında olduğu, bunun da Davutoğlu’nun beyanlarıyla bilindiği” ifade edildi.

Davutoğlu, 18 Temmuz’da Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki’nin sosyal medya üzerinden yaptığı “Bidebunuizle” yayınında “Pelikan bildirisinin arkasındakileri, kimlerden talimat aldıklarını biliyorum” demişti.

Avukatların tanık olarak dinlenilmesini istediği isimlerden bir diğeri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski metin yazarı ve eski AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal. Ünal’ın “örgütün mağduru olma ihtimalinin yüksek olduğu” belirtilen dilekçede, Ünal’ın Pelikan yapılanması ile ilgili sosyal medya paylaşımları anımsatıldı.

Ünal, 2 Mayıs’ta Twitter hesabından yedi maddede açıklama yapmış, “AK Parti’nin önündeki en büyük sorun, Pelikan adı verilen paralel örgüttür” demişti.

Avukatlar, AKP Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun da “örgütün hedefi haline geldiğini” ve sosyal medya hesabından örgütle ilgili bilgiler paylaştığı için tanık olarak dinlenmesi gerektiğini belirtti.

Aralarında Hilal Kaplan ve Süheyl Öğüt gibi isimlerin olduğu “Pelikancılar”, son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti ile gündeme gelmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.