Davos Zirvesi bugün başlıyor

Davos Zirvesi bugün başlıyor

Dünyanın etkili siyasetçileri ve iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin katılacağı Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) bu yılki zirvesi bugün İsviçre'nin Davos kasabasında "Uyumlu ve sürdürülebilir bir dünyanın tarafları" temasıyla başlayacak.

A+A-

Haber Merkezi- Bu yıl 50'ncisi düzenlenecek Davos Zirvesi'ne 117 ülkeden 3 bin iş insanı, siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılacak.

Davos Zirvesi’ne Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de katılıyor. Zirvede Neçirvan Barzani ile ABD Başkanı Donald Trump’ın bir görüşme gerçekleştirildiği bildirildi.

"Uyumlu ve sürdürülebilir bir dünyanın tarafları" ana temasıyla düzenlenecek zirve, küresel gündemde öne çıkan, gelir eşitsizliği, siyasi kutuplaşma, çevre ve iklim krizi, küresel ekonominin durumu, paydaşların kapitalizmi, sürdürülebilir kalkınma, teknoloji, ticaret ve 4'üncü sanayi devrimi gibi çeşitli başlıklara odaklanacak.

Davos toplantıları bu yıl, "Sağlıklı gelecekler", "Gezegen nasıl kurtulur", "Jeopolitiğin ötesinde", "Adil ekonomiler", "İyilik için teknoloji", "Daha iyi iş", "Toplumun ve çalışmanın geleceği" temalarında 400'e yakın açık ve kapalı oturumla gerçekleştirilecek.

Beyaz Saray: Trump Neçirvan Barzani ile görüşecek

Trump’ın Davos temaslarına ilişkin Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Trump’ın burada Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih, Pakistan Başbakanı İmran Han, Kürdistan Bölgesi Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, İsviçre Konfederasyon Başkanı Simonetta Sommaruga, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Dünya Ekonomik Forumu Kurucusu Klaus Schwab ile ayrı ayrı ikili görüşmeler gerçekleştireceği kaydedildi.

Davos’ta ilk gün temaslarında açılış oturumunda katılımcılara hitap edecek Trump’ın, ABD ile zirveye katılan ülkeler arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilere dair kapsamlı değerlendirmeler yapması bekleniyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.