DAİŞ köye saldırdı: 2 kişi öldürüldü, 1 kişi kaçırıldı

DAİŞ köye saldırdı: 2 kişi öldürüldü, 1 kişi kaçırıldı

.

A+A-

Irak'ın doğusundaki Diyala vilayetinde terör örgütü DAİŞ düzenlediği saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kaçırıldı. 


Diyala Polis Teşkilatından Üsteğmen Şalan el-Kamili, AA’ya yaptığı açıklamada, Diyala kent merkezi Bakuba'nın kuzeydoğusundaki Ruveyşid köyüne düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişinin öldürüldüğünü, birkaç aracın ateşe verildiğini ve bir kişinin de kaçırıldığını söyledi.

Saldırının DAİŞ mensuplarınca gerçekleştirildiğini belirten Kamili, güvenlik güçlerinin olay yerine gelmeden önce örgüt mensuplarının kaçtığını bölgede suçluları arama çalışmalarının başlatıldığını dile getirdi.

DAİŞ, Haziran 2014'te Musul, Selahaddin ve Anbar vilayetlerinin tamamını, Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Eski Irak Başbakanı Haydar Abadi, 9 Aralık 2017'de örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

DAİŞ’in bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Selahaddin ve Anbar vilayetlerinin kırsal bölgelerindeki saldırıları devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.