Cotyar Adil: Şengal Anlaşması’nın uygulanması Irak hükümetinin görevi

Cotyar Adil: Şengal Anlaşması’nın uygulanması Irak hükümetinin görevi

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Cotyar Adil, Kürdistan Bölgesi ve Irak hükümetleri arasında imzalanan Şengal Anlaşması’nın uygulanmamasının endişe verici olduğunu söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yapan Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, bölgenin güvenlik ve istikrarının kendileri için önemli olduğunu kaydederek, Şengal’deki durumun endişe verici olduğunu belirtti.

Şengal Anlaşması’nın uygulanmasının Irak hükümetinin görevi olduğunu vurgulayan Adil, anlaşmanın uygulanması için Irak hükümetinden yetkilerini kullanmasını istediklerini bildirdi.

Irak hükümetinin iradesinin Şengal’deki diğer tarafların iradesinden daha güçlü olduğunun açık olduğunu söyleyen Adil, “Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumdan Şengal Anlaşması’nın uygulanması için her türlü çabayı göstermelerini istedik. Bu anlaşmanın uygulanmasının bölgeye güvenlik ve istikrar getireceğine inanıyoruz” dedi.

Kürdistan Bölgesi idaresinde olmayan Kürdistani bölgelerde yaşanan sorunların çözümü için hükümet olarak çabalarını sürdüreceklerini kaydeden Adil, Irak hükümetinin bu konuda daha ciddi olmasını ümit ettiklerini ifade etti.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.