Cook: Sisi ve Erdoğan koronavirüsün suç ortakları

Cook: Sisi ve Erdoğan koronavirüsün suç ortakları

Bölgenin diktatörlerinin, Ortadoğu'nun toplum duygusunu öldürerek, koronavirüsü gibi salgın bir hastalığın ölüm yürüyüşüne yardımcı oldukları belirtiliyor.

A+A-

Haber Merkezi - Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin küresel ve ulusal sağlık acil durumları el kitabı bir konuyu açıklığa kavuşturuyor: Kovid-19 gibi salgın bir hastalıkla savaşmanın kritik bileşenlerinden biri, güvenilir ve saygın bir kaynakla iletilen açık, tutarlı, bilim temelli bilgilerdir. İnsanlar sağlıklarından endişe ettiklerinde, beyaz önlüklü kişiden bilgi almak isterler.

Foreign Policy yazarlarından Steven A. Cook ise koronavirüsü ile etkin bir mücadele için gerekli ikinci bir şarta işaret ediyor: İnsanlık. 

Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye’de koronavirüs dalgası hızla yayılırken, hükümetlerin sağlık bakanlıklarının hastalığın boyutunu ya tam olarak bilmediklerinden ya da yalan söylediklerinden dolayı problemin resmini net olarak ortaya koyamadıklarını belirten Cook, bölge liderleri arasındaki yetersizlik, kendini beğenme ve temel ahlaki değerlerden yoksunluktan dolayı toplumdaki sosyal güvenin ölümcül bir şekilde çöktüğünü belirtiyor. 

"Iraklıların, Mısırlıların, Filistinlilerin, Türklerin, Suudilerin ve diğerlerinin vatandaşlarıyla empati kurma kapasitelerinden yoksun olduklarını söylemiyorum’" diyen Cook, tam tersine liderlerinin toplumlarını küçümsemesinin onları toplumsal bütünlükten soyutladığını ve kriz anında hayatta kalmalarını ve toparlanmalarını zorlaştırdığını, bunun da Ortadoğu’daki bir felaketin formülü olduğunun altını çiziyor. 

Ahval

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.