CNK'den Tahir Elçi açıklaması: Onu ve davasını asla unutmayacağız

CNK'den Tahir Elçi açıklaması: Onu ve davasını asla unutmayacağız

.

A+A-

Kürdistan Ulusal Gençliği (CNK) Diyarbakır eski Baro Başkanı Tahir Elçi’nin ölüm yıldönümüne ilişkin yapılan açıklamada, “Devletin Tahir Elçi suikastının katillerini ve planlayıcılarını tespit edip güvenlik güçlerine teslim etmesini istiyoruz” denildi.

Diyarbakır eski Baro Başkanı Tahir Elçi’nin Dört Ayaklı Minare’nin önünde 28 Kasım 2015’te öldürülmesinin üzerinden 5 yıl geçti.

Tahir Elçi cinayeti aradan geçen 5 yıla rağmen aydınlatılamadı. Kürdistan Ulusal Gençliği (CNK) tarafından yapılan açıklamada, “Sevgili Kürdistanlılar, 5 yıl önce de bugün olduğu gibi 28.11.2020'de Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, PKK ile polis arasında çıkan çatışmada suikasta kurban gitti.  Tahir Elçi, barış çağrısı ve PKK militanlarına yönelik şiddetin sona erdiği sırada şiddete karşı duruşu, Kürt halkına ve Kürdistan'a olan bağlılığı ve fedakarlığı nedeniyle Diyarbakır'ın Sur ilçesinde suikasta kurban gitti.  Hiç şüphe yok ki Tahir Elçi suikastı bir planın sonucuydu ve onun suikastından devlet sorumlu” denildi.

Açıklamanın devam şöyle:

“Sevgili Kürdistanlılar!  Olayın üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen Tahir Elçi'nin katili henüz tutuklanmadı ve Diyarbakır dozr savcılarının hazırladığı iddianame hala geçerli. Bu iddianameden anlaşıldığı üzere Tahir Elçi suikastının sonucunu değerli Kürt yurtseveri Medet Serhat, Şevket Epozdemir ve Faik Bucak gibi devlet Tahir Elçi'nin katillerini korumak istiyor.

Kürdistan Ulusal Gençliği (CNK) olarak devlete Tahir Elçi suikastının katillerini ve planlayıcılarını tespit edip güvenlik güçlerine teslim etmesini istiyoruz.  Ayrıca Kürt avukatlara yoldaşları Tahir Elçi'nin davasından vazgeçmemeleri ve Tahir Elçi'ye suikast planının arkasında olan ve Tahir Elçi suikastının amacının ne olduğunu Kürt kamuoyuna açıklamaları çağrısında bulunuyoruz.

 Böylelikle Kürt avukat ve vatansever Tahir Elçi'yi anıyor ve sevgili milletimize Tahir Elçi'nin kalbimizde adalet ve hukuk sembolü olacağını söylüyoruz .  Onu ve davasını asla unutmayacağız.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.