Cinsel saldırıda bulunan uzman çavuşa hapis istemi

Cinsel saldırıda bulunan uzman çavuşa hapis istemi

.

A+A-

Şırnak’ta 13 yaşındaki bir çocuğa cinsel saldırıda bulunan uzman çavuş Aslan A. hakkında hazırlanan iddianamede, “çocuğun cinsel istismarı” ve “silahla tehdit” suçlamalarıyla 17 yıla kadar hapis cezası istendi. 

Şırnak kent merkezinde 13 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunan uzman çavuş Aslan A. hakkında iddianame hazırlandı. 14 Temmuz 2020’de yaşanan olayda, cinsel saldırıya uğrayan çocuğun, çığlık atması üzerine çevredeki yurttaşlar tarafından yakalanan uzman çavuş Aslan A., daha sonra polise teslim edildi. Sonraki gün mahkemeye çıkarılan Aslan A., çıkarıldığı mahkemece “çocuğun cinsel istismarı” ve “silahla tehdit” suçlamaları nedeniyle tutuklandı. Çıkarıldığı mahkemede alkollü olduğunu belirterek, suçlamaları reddetmişti. 
 
GÖRÜNTÜLERE YER VERİLDİ
 
Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, uzman çavuş Aslan A.’nın saldırıda bulunduğu çocuğun yaşadığı apartmana girdiği, katları dolaştığı esnada çocuklar H. ve arkadaşı Z. ile karşılaştığı ve karşılaşma esnasında H.’ye yönelik cinsel saldırıda bulunduğu,  çocuklar H. ve Z.’nin olay yerinden kaçarak uzaklaştığına, saldırı sonrası Aslan A.’nın apartmanda bir süre daha dolaştıktan sonra çıktığı ve otoparkta bulunan aracına bindiğine dair görüntülere yer verildi. 
 
HEM İSTİSMAR HEM SİLAHLA TEHDİT 
 
İddianamede, cinsel saldırıya uğrayan çocuğun ve arkadaşının olayı annelerine anlattığı, bunun üzerine kamera kayıtlarından şüphelinin tespit edildiği belirtilerek, “Apartman sakinlerinin durumu çarşı mahalle bekçisi olan müşteki M.M.E.’ye anlattıkları, müşteki M.M.E. ile birlikte 4 tanığın, şüpheliyi otoparkta araç içerisinde gördükleri, bu kişilerin birbirleriyle örtüşen beyanlarında da belirtikleri üzere, şüphelinin uygunsuz bir halde olduğunu gören M.M.E.’nin aracın camına vurduğu, bunun üzerine şüphelinin üzerine zimmetli silahını müştekiye doğrultarak, müştekiyi silahla tehdit ettiği, bu esnada araç etrafında mahalle sakinlerinin toplanmış olduğu, müştekinin zarar görmemesi için şüpheliyi koruduğu ve polis ekibi istediği, daha sonra şüphelinin kolluk güçleri tarafından karakola götürüldüğü” ifadelerine yer verildi.
 
17 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
 
Sanık Aslan A.’nın H.’ye karşı “cinsel istismar” ve “zimmetli görev silahıyla tehdit” suçundan 17 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen iddianame, Şırnak Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma 2 Şubat’ta görülecek.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.