CHP'li vekiller Diyarbakır’da KHK mağdurları ile bir araya geldi

CHP'li vekiller Diyarbakır’da KHK mağdurları ile bir araya geldi

.

A+A-

CHP Milletvekilleri Diyarbakır’da KHK’li mağdurlarla bir araya geldi. Toplantıya katılım yoğundu. CHP'li milletvekilleri KHK işlemlerinin hukuki değil, siyasi olduğuna dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kamudaki görevlerinden uzaklaştırılanlarla toplantılarını sürdürüyor.  CHP Genel Başkan Yardımcıları Gülizar Biçer Karaca, Yüksel Taşkın, CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Cihangir İslam, Turan Aydoğan, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya Diyarbakır'da KHK mağdurları ile bir araya geldi.  Toplantıya HDP, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, CHP’nin bölge il başkanları yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve KHK mağdurları katıldı.

KARACA: TALİMATLA HAREKET EDEN YARGI SORUNU ÇÖZMEZ

Toplantı CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın yaptığı konuşma ile başladı. Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraç edilenlerin 5 yıldır aileleriyle birlikte ölüme terk edildiğini belirten Karaca, iktidarın KHK mağdurlarını sivil bir ölüme terk etmemesi gerektiğini söyledi. Kamuda yaşanan ihraçların hukuki değil siyasi olduğunu ifade eden Karaca, “Yargı talimatlarla hareket ediyor. Bu sorunun çözümü siyasidir. Siyasi iktidarın bu sorunun çözümü için adım atması gerekir. İşte yaptığımız toplantılarda biz iktidara bu çağrıyı yapıyoruz gelin bu insanları adil yargılayın.  5 yıldan bu yana tapuda tanıklık bile yapamayan, yapması engel olunan tüm sağlık, eğitim hakkından hatta yaşam hakkından maalesef faydalandırılmayan ve tek talepleri bizi adil yargılayın. Talimatla hareket eden yargı sorunu çözmez. Sorun siyasidir. Gelin bu insanları adil yargılama hakkından mahrum etmeyin” dedi.

CHP olarak oy için bu çalışmayı yapmadıklarını ifade eden Karaca, “Bizler sizlerin oylarına değil, sorunlarınıza talibiz. Birlikte bu sorunları çözeriz. Toplumsal barışı hedefledik. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırma hedefindeyiz. Demokrasi önündeki takozları temizleyeceğiz.  Mazlumun ahı indirecektir şahı” diye konuştu.

TAŞKIN: DÜNYA TARİHİNDE BU KADAR BÜYÜK TASFİYE YAŞANMADI

CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Taşkın, kendisinin de ihraç edildiğini söyledi. Dünya tarihinde bu kadar büyük bir siyasi tasfiye yaşanmadığını ifade eden Taşkın, “Ben Barış bildirisine imza attığım için belki de dünyada en çok sevdiği mesleğinden atılmış biriyim. Bir gün önce profesörsün, bir gün seni kamudan ihraç ediyorlar. Kesinlikle ve kesinlikle o hak etmediğimiz listelerden adımızı sildireceğiz” dedi. 

'DAYAK YİYEN DE İKTİDARA GELDİĞİNDE DAYAK ATMAYA BAŞLADI'

Taşkın, muhalefetteyken mağdur olan siyasi partilerin iktidara gelmesinden sonra eleştirdikleri yapılara dönüşmesini eleştirdi. Mağdurun mağrur olmasını kaldıramadığını ifade eden Taşkın, “Dünkü mağdurun bugün mağruru olduğu, insan dövmesini hiç kaldıramıyorum. Bakın çok partili hayat boyunca her grup dayak yedi. Dayak yiyenlerden bir tanesi iktidara geldiğinde oh dedik. Çünkü geçmişte dayak yemişti, artık iktidar dövmez herhalde diye düşündük. Hayır, o da dövmeye başladı” sözleri ile iktidara gelenlerin baskıları sürdürmesine tepki gösterdi.

İSLAM: KHK, DÜNYANIN EN BÜYÜK HUKUK FACİALARINDAN BİRİSİDİR

CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, KHK’nin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük hukuk facialarından bir tanesi olduğunu söyledi. Tarihin hiçbir döneminde, hiçbir toplumda 150 bin kişinin sadece birkaç tane kararnameyle işinden edilmediğini hatırlatan İslam, “Ak Parti Genel Başkanı (Recep Tayyip Erdoğan) iki gün önce şöyle bir laf etti. ‘CHP bu toplantılarla yargıya müdahale ediyor’ dedi. Ne yargısı arkadaşlar. Sevgili KHKlılar, sizlere soruyorum. Kaçınız bir yargılama sonucu işinizi kaybettiniz? Yargılanma sonucu kaybedenlere soruyorum kaç taneniz adil yargılama sonucu işinizi kaybettiniz” dedi.

'KENDİLERİNE BİÇİLEN BEDELİ, MİLYON DOLARLARI ÖDEYENLER İŞLERİNE DÖNÜYOR'

KHK ile işlerinden olan 150 bin kişinin aileleri ve yakınları ile birlikte hakkı yendiğini hatırlatan İslam, “Çoğunuz idari soruşturmalardan dahi geçmedi.  Bir gecede işlerini kaybettiler. Peki işlerine dönenler kim. Kimler işine dönüyor söyleyeyim mi? Öncelikle kendilerine biçilen bedeli, yani milyon dolarları ödeyenler işlerine dönüyor. Ama bu gün iş o kadar yerlere düştü ki, dönüş hakkı almasına rağmen, yani komisyondan geçmesine rağmen insanların 100 binlerine, 150 binlerine tamah ediliyor. Hak ettikleri işe dönüşler ancak bu ülkeyi yönetenler tarafından da, içinde bulunulan çeteler tarafından işlerine iade ediliyor” ifadelerini kullandı.

TANRIKULU: AKP ZULÜMDE VE ZALİMLİKTE EŞİTLİK SAĞLADI

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kolektif zulmü yapanlardan adalet sağlanıncaya kadar hesap soracaklarını belirtti. İktidarın Türkiye'nin her yerinde baskı ve zulmü arttırdığını ifade eden Tanrıkulu, “Biz hafıza sahibiyiz. Bu zulmü yapanlardan, bu kolektif zulmü yapanlardan mutlaka ve mutlaka bağımsız ve tarafsız hale getireceğimiz bir yargı ortamında adalet sağlanıncaya kadar hesap soracağız. Gerçekten bütün Türkiye’de, bütün toplumda gördüğüm katlanmış bir zulüm var. Adalet ve Kalkınma Partisi de sonuçta bu coğrafyada, Türkiye'de bir eşitliği sağladı.   Oda zulümde ve zalimlikte eşitlik” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından KHK’lier ile toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.