CHP'li Sezgin Tanrıkulu: Ses kayıtları katilin yalnız olmadığını doğruladı

CHP'li Sezgin Tanrıkulu: Ses kayıtları katilin yalnız olmadığını doğruladı

.

A+A-

Dedeoğulları ailesini katleden tetikçi Mehmet Altun’un, teşvik edildiğini vurgulayan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Ses kayıtları, katilin yalnız olmadığını bir kez daha doğrulamıştır” dedi.

Konya’nın Meram ilçesinde 30 Temmuz 2021’de Dedeoğulları ailesini katleden tetikçi Mehmet Altun’un cezaevinde kaldığı süreçte yaptığı görüşmelerde katliamın arka yüzüne dair önemli ses kayıtları ortaya çıktı. Dava dosyasına giren ses kayıtlarında tetikçi Altun, polislerin kendisini nasıl koruduğunu, ifadesini verirken yardımcı olduğunu anlatıyor. Altun’un eşi Zehra Altun da kendisine hiç tanımadığı kişiler tarafından paraların yatırıldığını anlatarak ev alacağını söylüyor. Altun’un dayıları ise sık sık “emin ellerdesin”, “devletin şefkatli ellerindesin” vurgusu yaparken Altun’un buna karşılık “Devletimiz bana çok iyi bakıyor” sözleri, katliamın arkasında kimlerin olabileceğine dair soru işaretlerini çoğalttı.

Davayı ilk günden beri yakından takip eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ortaya çıkan ses kayıtlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tanrıkulu, “Konya’da bir katliam gerçekleşmişti. Bu sıradan, aniden gelişen bir olay değil. Katil seçilmiş, eğitilmiş, katliamdan önce teşvik edilmişti. Hesap hareketleri, kaldığı oteller bunu açığa çıkarıyordu” dedi.

‘CEZAEVİNDE KORUMA DEVAM EDİYOR’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’nde Deniz Poyraz’ı katleden katil gibi Dedeoğulları’nı katleden Altun’un da teşvik edildiğini dile getiren Tanrıkulu, “Ses kayıtlarıyla anlaşılıyor ki yakalandıktan sonra ve cezaevinde bu koruma devam ediyor. Eşine gönderilen paralar ev alabilme boyutuna ulaşmış. Eşinin deyimiyle nereden geldiği belli olmayan paralar. Cezaevinde böyle bir katil tecrit koşulları olmadan keyifle ve kendisine çok iyi bakıldığını söyleyerek yattığını söylüyor. Yakın akrabaları tarafından da bu katliamın onandığı anlaşılıyor” diye belirtti.

‘DERİN DEVLET İLİŞKİLERİ AYDINLATACAĞIZ’

İlk günden “Derin devlet ilişkileri olmazsa böyle bir katliamın gerçekleşmesi mümkün değil” dediklerini hatırlatan Tanrıkulu, “Bu konuşmaların içeriği, katilin yalnız olmadığını bir kez daha doğrulamıştır. Adli makamlara düşen görev, katliamın arkasındaki aydınlatılmayan ilişkileri aydınlatmak olacaktır. Ama bunun böyle olmayacağını da biliyoruz” dedi.

Tanrıkulu, “Bu iktidar değiştiğinde ilk yapacağımız işlerden birisi bu ve Deniz Poyraz katliamının seçilmiş katillerinin arkasındaki derin ilişkileri aydınlatmak olacaktır” diye belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.