CHP'den sınır ötesi operasyonlara destek

CHP'den sınır ötesi operasyonlara destek

.

A+A-

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Erdoğan’ın sınır ötesi tüm operasyonluları desteklediklerini açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın yönelttiği 10 soruya cevap verdi.

Erdoğan’ın “PKK’den YPG’ye terör örgütünün bütün unsurlarını FETÖ’den IŞİD’e tüm terör örgütlerinin siyasi uzantıları ile beraber en şiddetli şekilde lanetliyor mu lanetlemiyor mu” sorusuna Özkoç şu yanıtı verdi: “Çözüm süreci”ni “terörize” ederek, “Abdullah Öcalan ile masaya oturan, Öcalan’ın kırmızı bülten arandığını bilmiyorken oy istemek için televizyona çıkaran, Kandil ile masaya oturan Erdoğan mısın, değil misin?”

CHP'den operasyona destek

“Türkiye’nin PKK’ye karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatlarını destekliyor mu?” sorusuna da Özkoç şu cevabı verdi: “Ordumuzun ve emniyet teşkilatımızın terörle mücadelede yaptıkları mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Ama tezkerede yabancı güçleri Türkiye’nin içine alacağım diyerek, maddeyi ekletmekteki niyetin neydi? Yabancı güçleri ne koşulda olursa olsun Türkiye topraklarına girmelerini asla istemiyoruz. Yabancı güçlerin Türkiye topraklarında dolaşmasına karşıyız.”

“İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği tartışmasında ortaya çıkan Batı’nın terör örgütlerine karşı riyakar tutuma karşı devletinin izlediği politikanın yanında mı?” sorusuyla ilgili olarak da Özkoç, devletin politikalarının yanında olduklarını belirterek, Erdoğan’a, “Sen devlet değilsin. Senin dengesiz politikalarının tamamen karşısındayız” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.