Cezaevinde düşen Mahmut Alınak başından yaralandı

Cezaevinde düşen Mahmut Alınak başından yaralandı

Tutuklanan yazar ve siyasetçi Mahmut Alınak, cezaevinde düşerek başından yaralandı.

A+A-

Haber Merkezi - Tutuklu olarak Kars Cezaevi’nde bulunan yazar ve siyasetçi Mahmut Alınak, havalandırmaya çıktığı sırada yere düştü ve başından yaralandı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, hastaneye kaldırılan Alınak, tedavisinin ardından tekrar cezaevine götürüldü.

Yerdeki buz nedeniyle kayarak kafasını betona çarptığını ve bir süre baygınlık geçirdiğini aktaran Mahmut Alınak, kelepçeli olarak hastaneye götürülmek istenmesini ise “Ölmek ya da kelepçe takılmak” başlığıyla yazdığı notta anlattı.

‘KELEPÇE TAKMAK RENCİDE EDİCİ’

Alınak notunda “Hasta tutukluların hastaneye nasıl götürüldüklerini biliyordum. Kelepçelenerek götürülüyorlardı ve doktorlar çoğunlukla kelepçeleri açmadan muayene ediyorlardı. Oysa kelepçe takmak yasal olarak hem zorunlu değildi hem de rencide ediciydi. Siyasi tutuklular hasta haklarına ağır bir saldırı olan bu uygulamayı kabul etmiyor, gittikleri hastanelerden tedavi olmadan dönüyorlardı. Pek çok ağır hasta ise bu yüzden tedavi olmuyordu” ifadelerine yer verdi.

‘DİLEKÇE YAZIP SORUMLULUĞU ÜSTÜME ALDIM’

Kelepçe takılması durumunda hastaneye gitmeyi kabul etmeyeceğine dair dilekçe yazmasının istendiğini belirten Alınak, şöyle devam etti:

“Ya kelepçe takılmasına rıza gösterecektim ya da beyin kanaması riskini göze alıp kelepçe taktırmayacak ve hastaneye gitmeyecektim. Cezaevi idaresine kelepçeli olarak hastaneye gitmeyeceğimi söyledim. Bunu belirten bir dilekçe yazmamı istediler. Dilekçe yazıp sorumluluğu üstüme aldım. Ölürsem bundan kimse sorumlu olmayacaktı! Neyse ki akşam üzeri kelepçe meselesi insani bir çözüme kavuşturuldu. Ardından ring aracıyla hastaneye götürüldüm. Hastane önünde askerler yetmezmiş gibi kaçmayayım diye bir de TEM polisleri de hastane ve çevresinde tedbir almışlardı. Hastanede başımın filmleri çekildi, hayati bir risk olmadığı görüldü. Özgürlük adasına geri döndüğümüzde güneş dünyaya bereket saçmanın huzuruyla güne vedaya hazırlanıyordu.”

Daha önce 9 kez tutuklanan Mahmut Alınak, “PKK üyeliği” suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, 13 Şubat’ta Kars’taki evinde gözaltına alınmıştı. 17 Şubat’ta sulh ceza mahkemesine sevk edilen Alınak, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 302’nci maddesini ihlal iddiasıyla tutuklanmıştı.

TCK’nin 302’nci maddesi şöyle: “Devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya Devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya veya Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını Devlet idaresinden ayırmaya yönelik bir fiil işleyen kimse, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler