CENTCOM Komutanı’ndan DSG’ye destek pozu

CENTCOM Komutanı’ndan DSG’ye destek pozu

.

A+A-

ABD Merkez Kuvvetleri (CENTCOM) Komutanı General Frank McKenzie, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) denetimindeki bir bölgeye yaptığı ziyaretin ardından gönderilen zırhlı Bradley araçları arkasına alarak destek mesajı verdi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood başkanlığında üst düzey bir heyetin 16 Mayıs’ta Rakka'daki YPG sorumluları ile görüşmesinden sonra geçtiğimiz cuma da ABD Merkez Kuvvetleri (CENTCOM) Komutanı General Frank McKenzie, DSG’nin denetimindeki bölgeyi ziyaret etti.

Amerikalı general, Rojava ziyaretinde hem zırhlı araçların önünde poz vererek bölgedeki mevcudiyetlerinin altını çizdi, hem de DSG’nin sorumlularıyla bir araya geldi.

“Biri Türkiye sınırına yakın 4 üsse ziyaret”

AP haber ajansı ve ABC News tarafından yayımlanan haberde McKenzie’nin, biri Türkiye sınırına yakın Rojava’daki dört Amerikan askeri üssüne uğradığı belirtildi.

McKenzie ayrıca burada, terör örgütü IŞİD militanlarının aileleri ve yakınlarının yaşadığı Al Hol dahil bölgedeki kampların nüfusunun azaltılması gerektiğini, bu kapsamda 100 Iraklı ailenin ülkelerine iade edilebileceğini söyledi.

“Arkamdaki Bradley’lere bakın”

Bir ABD askeri üssünde arkasında Amerikan M-2 Bradley modeli zırhlı araçların önünde poz veren general McKenzie önemli bir mesaj verdi.

McKenzie, “Arkamdaki Bradley’lere bakın, tam şu anda konuşlandığımız üsse bakın. Bunun, taahhütlerimizin hayli güçlü bir ispatı olduğunu düşünüyorum” dedi.

ABD, geçen yıl DSG’ye takviye Bradley zırhlı araç yollama kararı almıştı. Suriye’deki Rus güçleri geçen yıl bölgede Amerikan ve DSG devriyelerine müdahale edince General McKenzie daha fazla asker ve zırhlı araç talep etmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.