CENTCOM: Hava saldırıları İran’a açık bir mesaj

CENTCOM: Hava saldırıları İran’a açık bir mesaj

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth F. McKenzie, hava saldırılarının İran’a açık bir mesaj olduğunu belirterek, ülkesinin İran'ın sağladığı silahlarla gerçekleştirilen dolaylı saldırılara kayıtsız kalmayacağını söyledi.

A+A-

Haber Merkezi - McKenzie, ABD’nin son olarak Irak’ta İran’a yakın gruplara ait noktalara düzenlediği hava saldırılarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Hava saldırılarını ‘başarılı’ olarak niteleyen McKenzie, verilen hasardan memnun olduklarını ifade etti.

McKenzie, “Tekrar ediyorum, bu savunma saldırıları İran tarafından sağlanan gelişmiş konvansiyonel silahları yok etmeyi amaçlıyordu. ABD, koalisyon güçlerinin de yer aldığı bir Irak üssüne doğrudan ve kasıtlı bir saldırıya yanıt olarak meşru müdafaa çerçevesinde hareket etti” ifadelerini kullandı.

Saldırıların silahlı insansız hava araçları (SİHA) yerine savaş uçaklarıyla düzenlendiğine dikkati çeken McKenzie, Irak'taki askeri üslerini korumak için Patriot hava savunma sistemi transferinin sürdüğünü ve birkaç gün içinde kurulumunun tamamlanacağı bilgisini verdi.

İran rejiminin ‘büyük bir tehdit oluşturmaya devam ettiğini’ söyleyen McKenzie, İranlı General Kasım Süleymani suikastından bu yana ‘gerginliğin azaldığını düşünmediğini’ kaydetti.

Uçak gemilerinin bölgede kalmaya devam etmesi için ABD Savunma Bakanı Mark Esper’den izin aldığını vurgulayan McKenzie, “Her türlü tehdide cevap verme esnekliğine, kabiliyetine ve niyetine sahibiz” dedi.

McKenzie ayrıca Irak’ın, DEAŞ ile mücadele noktasında ABD güçlerinin değerinin farkında olduğuna ve ABD'nin Irak'taki varlığını sürdürebileceğine inandığını belirtti.

Şarkul Avsat

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.