Çelik’ten Kaz Dağları savunması

Çelik’ten Kaz Dağları savunması

AKP MYK toplantısı sonrası Kaz Dağları hakkında yaptığı açıklamada, Kanadalı şirketin yarattığı tahribatı 'kesilen ağaç miktarı kadar başka yere fidan dikilmiştir' sözleriyle savundu.

A+A-

AKP MYK toplantısı sonrası Kaz Dağları hakkında yaptığı açıklamada, Kanadalı şirketin yarattığı tahribatı 'kesilen ağaç miktarı kadar başka yere fidan dikilmiştir' sözleriyle savundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan başkanlığında toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) gündeminde Kaz Dağlarında'ki doğa katliamı, 'Barış Koridoru', CHP'nin İş Bankası hissesi ve siyasi iktidarın Suriye politikaları vardı.

AĞAÇ KATLİAMI SAVUNMASI: KESİLEN AĞAÇ KADAR FİDAN BAŞKA YERLERE DİKİLMİŞTİR

Toplantı sonrası açıklama yapan AKP sözcüsü Ömer Çelik, Kaz Dağları'ndaki Kanadalı şirketin yarattığı tahribatı reddederek, "Bahsedilen madenin Kaz Dağları'nda olduğu yalandır. Arada 40 km mesafe var" dedi.

Çevre konusunda gündemi yakından takip ettiklerini de belirten çelik, ağaç katliamını kabul ederken 195 bin ağacın kesilerek yapılan katliamı ise "Burada kesilen ağaçların miktarı kadar fidan başka yerlere dikilmiştir" sözleriyle savundu.

Siyanürle altın arama iddialarını da yalanlayan AKP sözcüsü Çelik şunları söyledi:

“Çevre konusunda gündemi yakından takip ediyoruz. Bahsedilen madenin Kaz Dağları’nda olduğu yalandır. Arada 40 km mesafe var. Kesilen ağaçlarla ilgili orada pek çok maden var. Burada kesilen ağaçların miktarı kadar fidan başka yerlere dikilmiştir. Söz konusu yer 2001 yılında verilmiş. Bizden önce kaldırılan bir SİT izni söz konusu. Sadece bu sene 2,5 milyon Çanakkale’de fidan dikilmiştir. Siyanürle arama söz konusu değil. Siyanür iddialarının doğru olmadığını uzmanlar söylüyor” dedi.

'BARIŞ KORİDORU KURMAK İSTİYORUZ'

Suriyeli müttefiklerinden olumlu bir yaklaşım beklediklerini belirten Çelik, "Türkiye'nin takviminin kısaldığını söylemeliyim. Güney sınırımızda müttefiklerimizle barış koridoru kurmak istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin önüne sürekli olarak 'uzatmalar' ve 'oyalamalar' konulduğunu savunan Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın "Türkiye kendi adımını kendi atacak kudrete, kapasiteye sahiptir" sözlerini yineledi.

CHP'nin tavrını eleştiren AKP sözcüsü, "CHP basiretsiz ifadeler kullandı. Fırat'ın doğusu ile ilgili harekat basit bir polemikle geçiştirilmemeli. Ordumuz dünyada motivasyonu en yüksek ordudur. CHP'nin açıklamaları daha dikkat çekmeye başlamıştır. Türkiye'nin önünde seçim yok. Türkiye dış politikadaki ihtiyaçlarını, iç politikadaki reform süreçlerini sürdürmeye kararlı. Milletimiz TSK unsurlarının arkasındadır, desteği bulunmaktadır." dedi.

CHP'ye eleştirilerinin ardından sözü CHP'nin İş Bankası'ndaki hissesine getiren Çelik, "Bir partinin siyasi etikle ilgili laf etmesi için toksinlerini atması lazım. CHP için bunun başlangıcı İş Bankası hissesini Hazine'ye devretmek" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.