Ceifer şêx Mistefa: Kürdistani bölgelerde IŞİD faaliyetleri her geçen gün artıyor

Ceifer şêx Mistefa: Kürdistani bölgelerde IŞİD faaliyetleri her geçen gün artıyor

.

A+A-

Kürdistan Demokrat Partisi Xaneqîn Ofisi Sorumlusu KDP Ceifer şêx Mistefa yaptığı açıklamaya göre, IŞİD faaliyetlerinin Kürdistani Bölgelerde her geçen gün arttığını ve Haşdi Şabi'nin de Kürdistan'ın bazı bölgelerine büyük bir güç konuşlandırdığını söyledi.

Xaneqîn KDP Ofisi Sorumlusu Ceifer şêx Mistefa BasNews'e konu hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Xaneqîn bölgesinde askeri güçlerde değişiklik yapılmaya başlandı. Daha önce var olan destek kuvvetlerini bölgeden çektiler. Onların yerine başka bir güç getirdi. Yeni getirdikleri gücü geçiş yollarına büyük bir kuvvet şeklinde konuşlandırdılar. Diğer taraftan IŞİD, özellikle Hanaqin'in Gulale bölgesi çevresinde yeniden güçlendirildi. IŞİD faaliyetleri her geçen gün artmaya devam ediyor.”

Ceifer şêx Mistefa yaşanan değişikliğe dair şunları belirtti: “Haşdi Şabi gücü içerisinde yer alan Feyli Kürtlerinden oluşan gücün büyük bir kısmını başka alanlara naklettiler. Onların yerine, Esayîb Ehlî Heq milisleri yerleştirildi. Bu güç çok vahşi ve oldukça radikal. Bu milis gücü vatandaşlardan vergi alıyor. Özellikle Bawe Mehmûd yolundaki kontrol noktasında sürücülerden 15 bin Dinar vergi alıyor. Vatandaşlardan vergi alırkende şunu belirtiyor: “Biz maaş almıyoruz. Sizi korumak için burdayız. Bunun için bize ödeme yapmalısınız.” Bu onların vergi alma bahanesi.”

şêx Mistefa açıklamsının devamında şunları söyledi: “Haşdi Şabi geçmiş dönemlerde pek çok kişiye vaatlerde bulundu. Vatandaşları istihdam edeceği vaadiyle isimlerini kaydetti. Bunun karşılığında onlardan yüklüce miktarda paralar aldı. Sadece 50 kişiye iş imkanı sağladı. Diğerlerini kandırarak paralarına el koydu.”

Kürdistan Demokrat Partisi Xaneqîn Ofisi Sorumlusu KDP Ceifer şêx Mistefa aşıklamsının sonunda şunları belirtti: “Kürdistani bölgelerde durumlar kötü ve genelde bir kargaşa hakim. Haşdi Şabi bu bölgelere daha fazla güç konuşlandırdı. Ama insanlar bu duruma karşı tepkisiz.”
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.