Çavuşoğlu: ABD'nin Attığı Adımlar Kozmetik, Türkiye'nin Planı Hazır

Çavuşoğlu: ABD'nin Attığı Adımlar Kozmetik, Türkiye'nin Planı Hazır

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 'Eğer bu iş birliğinden bir iş çıkmazsa biz her türlü hazırlığımızı yaptık ve bu bölgeye gireriz' dedi.

A+A-

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 'Eğer bu iş birliğinden bir iş çıkmazsa biz her türlü hazırlığımızı yaptık ve bu bölgeye gireriz' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Karadağ Dışişleri Bakanı Srdjan Darmanovic ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu Suriye'nin kuzeyinde (Rojava) 'güvenli bölge' kurulması hazırlıklarıyla ilgili olarak ABD'nin oyalama sürecine girmek istediğini söyleyerek "ABD'nin attığı adımlar kozmetik adımlardır. Türkiye'nin planı hazır" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları özetle şöyle:

DOĞU AKDENİZ

Bu süreçte özellikle Rum tarafından sürekli farklı öneriler geldi. 

Sonuç odaklı bir müzakereye gitmemiz lazım. Bizim için ve Kıbrıs Türkleri için kırmızı çizgiler var. 

Bizim adada yaptığımız ziyaret kapsamında vurguladığımız budur. Her zaman çözüm istedik. Ama hiçbir şeye yanaşmayan Rum tarafı var. 

Laf olsun diye müzakereye başlamanın anlamı yok. 

FIRAT'IN DOĞUSU

ABD ile müzakerelere başladığımız zaman bir ilk adım atıldı. Bir ortak harekat merkezi kurulacaktı. Biz bunu iyi bir başlangıç olarak değerlendirdik. Uyarılarımızı da net bir şekilde açıkladık. ABD, başta Mınbiç yol haritası olmak üzere YPG'yle girdiği angajmanlardan ötürü sözünü tutmamıştır. Bugün geldiğimiz noktada uyarılarımızda ne kadar haklı olduğumuzu gördük.

 ABD'nin oyalama sürecine girmek istediğini düşünüyoruz. ABD'nin attığı adımlar kozmetik adımlardır. Türkiye'nin planı hazır.

Eğer bu iş birliğinden bir iş çıkmazsa biz her türlü hazırlığımızı yaptık ve bu bölgeye gireriz. Nasıl YPG ve IŞİD'den bölgeleri temizlediysek bu bölgeleri de temizleriz. 

ABD ile çalışmak istedik ama şu an tavırları daha çok YPG yanlısı bir tavırdır. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.