Bulgaristan Başbakanı: Kürtler dostumuz

Bulgaristan Başbakanı: Kürtler dostumuz

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Kürtleri dostları olarak bildiklerini ve Bulgaristan’da gözle görülür bir Kürt nüfusunun olduğunu belirtti.

A+A-

Haber Merkezi - Başbakan Mesrur Barzani, 56’ncı Münih Güvenlik Konferansı kapsamında gittiği Almanya'nın Münih kentinde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile bir araya geldi.

Görüşmede, Irak ve Ortadoğu’daki gelişmelerin yanı sıra Kürdistan Bölgesi ile Bulgaristan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı.

Görüşmede konuşan Bulgaristan Başbakanı Borisov, Kürtleri dostları olarak bildiklerini ve Bulgaristan’da gözle görülür bir Kürt nüfusunun olduğunu söyledi.

Bulgaristan’daki Kürtlerin Bulgar toplumuyla güçlü ilişkileri olduğunu kaydeden Borisov, ülkesinin Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerini geliştirmeye hazır olduğunu ifade etti.

Borisov, Kürdistan Bölgesi ile özellikle tarım, turizm ve enerji alanındaki ilişkilerini güçlendirmek istediklerini vurgulayarak, Başbakan Mesrur Barzani’yi Bulgaristan’a davet etti.

ABD’li Bakan: Kürdistan’ın başarılı bir liderliği var

Başbakan Mesrur Barzani, 56’ncı Münih Güvenlik Konferansı Kapsamında Gittiği Almanya'nın Münih Kentinde ABD Enerji Bakanı Dan Brouillette ile bir araya geldi.

Görüşme öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ABD enerji bakanı dan Brouillette, “biz şaşırtan bir hikâyeyi konuşacağız. Siz kürtlerin başarı hikayesini konuşacağız. Kürdistan Bölgesi’nin Libya’dan daha çok petrolü var. Başarılı bir liderliğiniz var. Ilişkilerimizin daha da genişlemesini umuyorum” dedi.

Başbakan Barzani ise yaptığı açıklamada, “ABD enerji bakanı ile sürekli diyalog halindeydim. Bugün kendisiyle bir araya gelmekten memnunum. Enerji alanındaki iş birliğimizi genişleteceğimizi umuyorum” ifadelerini kullandı.

K24

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.