Bugün Peşmerge’nin Şengal'i özgürleştirmesinin yıldönümü

Bugün Peşmerge’nin Şengal'i özgürleştirmesinin yıldönümü

Şengal Kaymakamı Mehma Xelil yaptığı açıklamada, 13.11.2015 tarihinde Başkan Barzani'nin Başkomutanlığı’nda, Peşmerge Güçlerinin Şengal'i IŞİD'den kurtararak özgürleştirdiğini dile getirdi.

A+A-

Haber Merkezi- Basnews'e açıklamalarda bulunan Mehma Xelil, Şengal'in 2 ayrı hamleyle özgürleştirildiğini, birinci hamlede Sinüne'den Şengal dağına kadar olan bölümün, ikinci hamlede ise Başkan Barzani'nin Başkomutanlığı’nda 13.11.2015'de Peşmerge Güçlerinin Şengal merkeze Kürdistan bayrağı dikerek Şengal'in tamamen özgürleştirildiğini söyledi.

Şengal'in özgürleşmesi ile Ezdi halkının tekrardan yerlerine dönme ümidinin geliştiğini, fakat 16 Ekim 2017'de yaşanan ihanetten dolayı karmaşık bir durumun ortaya çıktığını, bu nedenle Şengal'in durumunun giderek karmaşıklıklaştığını ifade etti.

 Mehma Xelil konuşmasının sonunda şunları dile getirdi: "Şengalliler, Şengal'in hızla imar edilerek, zararlarının tazmin edileceğini ve yurtlarına döneceklerini bekliyorlardı. Ayrıca Şengal katliamında yer almış ve destek vermiş kişilerin cezalandırılması için mahkemenin daha duyarlı davranması gerektiğini düşünüyorduk. Ama ne yazık ki bunlar şimdiye kadar gerçekleşmedi. Halen açılmamış toplu mezarlar var, Şengalliler halen evlerine dönemiyorlar ve Şengal halen imar edilmeyi bekliyor."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.