Bu anti-demokratik ve ırkçı zihniyet gücünü darbeci bir ideolojiden almaktadır

Bu anti-demokratik ve ırkçı zihniyet gücünü darbeci bir ideolojiden almaktadır

Süryani Dernekleri Federasyonu Türkiye İçişleri Bakanlığının Diyarbakır, Van ve Mardin Büyük Belediye Başkanlıklarına kayyum atama kararına tepki göstererek, “Bu anti-demokratik ve ırkçı zihniyet gücünü darbeci bir ideolojiden almaktadır” dedi.

A+A-

Süryani Dernekleri Federasyonu Türkiye İçişleri Bakanlığının Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına kayyum atama kararına tepki göstererek, “Bu anti-demokratik ve ırkçı zihniyet gücünü darbeci bir ideolojiden almaktadır” açıklamasında bulundu.

 

Süryani Dernekleri Federasyonu yazılı açıklama yaparak, “Demokratik yönetim biçiminin temel özelliği, halk iradesini ortaya koyan seçimlerdir. Ancak son yıllarda Türkiye’de seçimlerin herhangi bir değeri kalmamıştır” değerlendirmesinde bulundu.

 

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“AKP-MHP ittifakı ile seçimle göreve gelen HDP’li Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve Belediye Meclis üyeleri ve siyasetçiler değişik gerekçelerle görevlerinden alınmakta ve birçoğu cezaevine konulmaktadır. Bu anti-demokratik ve ırkçı zihniyet gücünü darbeci bir ideolojiden almaktadır. Bu nedenle Türkiye’de farklı etnik, dini, mezhepsel ve toplumsal kimliklere sahip olan bütün grup ve kesimler her türlü baskılara maruz kalmaktadırlar. Türkiye tarihi askeri ve hükümetler eliyle gerçekleştirilen darbelerle her zaman demokratik haklar askıya alınmış ve muhalefet şiddet araçları ile sindirilmeye çalışılmıştır. Sıkıyönetim, olağanüstü hal ve kanun hükmündeki keyfi kararnamelerle, insan hakları ve özgürlükler rafa kaldırılmıştır. AKP-MHP ırkçı, dinci ittifakı ile tek adam rejimi hayatın her alanına hâkim kılınmaya çalışılmaktadır. Türkiye’de demokrasiye, barışa, özgürlüklere sahip olmak için her türlü mücadele biçimi suç sayılmaktadır.


 

"İnsanlığın evrensel değerlerini hiçe sayıldı"

AKP-MHP hükümeti dünyanın gözleri önünde seçim sonuçları istedikleri gibi olmadığı için, ya tekrarlamakta yâda yok sayarak halkların iradesini kayyım aracılığı ile gasp etmektedirler. En son bugün sabah saatlerinde Diyarbakır, Mardin, Van büyükşehir belediye eş başkanlarına karşı Sarayın emri doğrultusunda ve İçişleri Bakanlığı’nın harekete geçmesi ile siyasi bir darbe yapılmıştır. Hukuki hiçbir gerekçeye dayanmayan bu anti-demokratik darbe, insanlığın evrensel değerlerini hiçe sayılarak, polis gücü ile gerçekleştirilmiştir. Bu uygulama Türkiye halklarında büyük bir tedirginlik, huzursuzluk ve güvensizlik yarattığı gibi, Türkiye’nin itibarını uluslararası düzeyde de düşürmüştür. Türkiye ve dünya kamuoyu bu darbeci zihniyete karşı demokratik bir tutum geliştirmeye ve halkların iradesi ile seçilmiş temsilcileri yanında yer almaya çağırıyoruz.”

 

69420999-2596770583883604-9161323275689656320-n.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.