Brezilya'da da korona ölümlerinde rekor artış: Bir günde 1179 kişi öldü

Brezilya'da da korona ölümlerinde rekor artış: Bir günde 1179 kişi öldü

Aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun politikaları nedeniyle korona virüsü salgınında çok kötü bir sınav veren Brezilya'da korona kaynaklı ölümlerde rekor artış kaydedildi.

A+A-

Haber Merkezi - Korona virüsü salgınının geç sıçramasına rağmen aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun politikaları nedeniyle kontrolden çıktığı Brezilya’da, son bir günde ölümlerde rekor artış kaydedildi. Brezilya’da son 24 saatte 1179 kişi öldü. Bu veriyle, korona virüsü kaynaklı ölümlerin sayısı 17 bin 971’e yükseldi. Toplam vaka sayısı ise 271 bin 628 olarak verildi.

Bu hafta başında vaka sayısında İngiltere’yi geçen Brezilya, ABD ve Rusya’nın ardından en fazla korona vakasına sahip üçüncü ülke olmuştu. Brezilya’nın en kalabalık kenti São Paulo’nun Belediye Başkanı Bruno Covas ise hafta başında, kentin sağlık sisteminin ‘çöküşün eşiğinde olduğunu’ söylemiş, kamu hastanelerinde doluluk oranının yüzde 90’a ulaştığını aktarmıştı.

‘KLOROKİN İÇİN PROTOKOL İMZALANACAK’

Bolsonaro ise yakın müttefiki olan ABD Başkanı Donald Trump’ın tartışmalı bir şekilde kendisinin de kullandığını açıkladığı sıtma ilacı hidroksiklorokinden medet umduğunu açıkladı. Brezilya devlet başkanı, salgının başından bu yana iki sağlık bakanının istifa etmesi sonrası Sağlık Bakanlığı’nı geçici olarak yürüten General Eduardo Pazuello’nun ‘en kısa zamanda klorokin kullanımı hakkında bir protokol hazırlayacağını’ açıkladı.

TRUMP, BREZİLYA’YA SEYAHATLERİNİ YASAKLIYOR

Ancak Bolsonaro’ya bir darbe de, Trump’tan gelmiş görünüyor. ABD Başkanı, vaka ve ölü sayılarının giderek arttığı Brezilya’ya seyahat yasağı getirmeyi planladığını açıkladı. Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, “Bunu düşünüyoruz. Buraya insanların gelmesini ve halkımızı enfekte etmesini istemiyorum. Oradaki insanların da hasta olmasını istemiyorum. Brezilya’ya solunum cihazı yardımı yapıyoruz. Brezilya’da bazı sorunlar var, bu aşikâr” dedi.

Korona virüsünü ‘basit bir grip’ diyerek hafife alan ve karantina tedbirlerini savunan eyalet valileriyle çatışan Bolonaro, on olarak geçtiğimiz pazar günü sosyal mesafe kurallarına ve kısıtlamalara karşı düzenlenen protestolara katıldı. Bu sefer maske taktığı görülen Bolsonaro, burada çocuklarla kucaklaşmış, protestocularla selamlaşmıştı. Aşırı sağcı lider, “Her şeyden önce özgürlük istiyoruz, demokrasi istiyorlar, saygı istiyoruz” demiş, Brezilyalıların ekonominin bir an önce açılmasını istediklerini söylemişti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.