Bolton: Brexit, bağımsız ve güçlü bir ülke olma fırsatı sunuyor

Bolton: Brexit, bağımsız ve güçlü bir ülke olma fırsatı sunuyor

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Brexit’in İngiltere'ye bağımsız ve güçlü bir ülke olma fırsatı sunduğunu söyledi.

A+A-

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Brexit’in İngiltere'ye bağımsız ve güçlü bir ülke olma fırsatı sunduğunu söyledi.

Bolton, ABD Başkanı Donald Trump'ın gelecek hafta gerçekleşecek İngiltere seyahati öncesi açıklamalarda bulundu.

2016'da İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararı almasıyla sonuçlanan referandumu bir 'demokrasi zaferi' olarak niteleyen Bolton, "Brexit, İngiltere'ye bağımsız ve güçlü bir ülke olma fırsatı sunuyor. Bu durum hem dünya hem de NATO için olumlu sonuçlar doğuracaktır" dedi.

Başkan Trump'ın Brexit sonrası İngiltere'yle iki tarafın çıkarına olacak yeni bir ticaret anlaşması imzalamak istediğini hatırlatan Bolton, "ABD'nin tercihi İngiltere'nin, halkın kararına uyarak AB'den ayrılmasıdır. AB'den bağımsız bir İngiltere'nin dünya üzerindeki etkisi daha büyük olacaktır. Bu da ABD açısından olumlu bir durumdur" dedi.

ABD ve İngiliz orduları arasında güçlü bir ilişki olduğunu söyleyen Bolton sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim gözümüzde İngiltere sadece bir Avrupalı değil küresel bir güçtür. Amerikan halkı da İngiltere'yle ilişkilerimize ayrı bir önem veriyor. Brexit süreci tamamlandığında İngiltere'nin nüfuzunun sınırı olmayacaktır. Başkan Trump AB regülasyonlarından kurtulmuş bir İngiltere'yle ticaret anlaşması imzalamak için sabırsızlanıyor. İngiltere Başbakanı Theresa May, görevindeki son günlerini yaşıyor olabilir. Ancak ticaret anlaşmasını konuşmaya başlamak için bundan iyi bir zaman olamaz."

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.