Bogdanov: Rusya, Başkan Barzani’yi Kürt milletinin lideri olarak görüyor

Bogdanov: Rusya, Başkan Barzani’yi Kürt milletinin lideri olarak görüyor

.

A+A-

Başbakan Mesrur Barzani, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ortadoğu ve Kuzey Afrika Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov ile bir araya geldi.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Irak ve bölgedeki son gelişmeler ve Kürdistan Bölgesi ile Rusya arasındaki ilişkiler değerlendirildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in özel selamlarını ileten Bogdanov, Başkan Barzani’nin öne çıkan rolüne değinerek Rusya’nın Başkan Barzani’yi Kürt milletinin lideri olarak gördüğünü dile getirdi.

Kürdistan Bölgesi'nin Rusya için önemine dikkat çeken Bogdanov, ülkesi ile Kürdistan Bölgesi arasındaki tarihi dostluk ilişkilerine işaret etti.

Mikhalil Bogdanov, Kürdistan Bölgesel Hükümeti'nin bölgedeki değişim ve gelişmelerle ilgili görüşlerinin dikkate alması gerektiğine vurgu yaptı.

Kürdistan Bölgesi'nin Rusya ile her alanda ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğine işdaret eden Başbakan Barzani de, özellikle her iki taraf için önem arzeden konularda işbirliği ve koordinasyonu ilerlemetye hazır olduklarını kaydetti.

Görüşmede Suriye’deki durum ve Kürt meselesi de ele alındı.

Başbakan Barzani, Suriye’de Kürt meselesinin çözümü için siyasi bir yol haritası olmasını önemli bulduklarını ifade ederek, bunun tek taraflı ve dayatmadan uzak, Suriye’deki tüm Kürt tarafları kapsaması gerektiğini söyledi.

Rûdaw

2-113.jpg3-098.jpg4-093.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.