BM'den Suriye mesajı: "Önkoşul olmadan yardım sağlanmalı"

BM'den Suriye mesajı: "Önkoşul olmadan yardım sağlanmalı"

.

A+A-

BM Temsilcisi Pedersen, İranlı diplomat ile Suriye'ye ilişkin son gelişmeleri değerlendirirken, Suriye'ye önkoşul olmadan yardım sağlanması gerektiğini ifade etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen dün, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Asgar Hacı ile Suriye’deki son siyasi gelişmeler ve insani durum hakkında telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İkili görüşmeye dair IRNA haber ajansına göre, telefon görüşmesinde Suriye Anayasa Komitesi'nin performansı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Suriye halkına insani yardımla ilgili olarak yakın zamanda yayınladığı 2642 sayılı karar ele alındı.

Tahran’ın önceki 2585 sayılı kararını etkileyen sorunlardan uzakta, 2642 sayılı kararı uygulama arzusunu dile getiren İranlı diplomat, tüm Suriyelilerin yaşamları için gerekli olan altyapının yeniden inşasını sağlayacak tüm adımların atılması dahil Suriye halkına adil, dengeli, şeffaf, ayrımcılık ve siyasi önkoşul olmaksızın yardım sağlanması konusuna vurgu yaptı.

Öte yandan Pedersen ve Hacı, siyasi sürece desteğini ve Suriye Anayasa Komitesi'nin belirli hedeflere ulaşmadaki rolünün sürdürülmesini teyit etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.