BM toplantısında Başkan Mesud Barzani barış sembolü olarak gösterildi

BM toplantısında Başkan Mesud Barzani barış sembolü olarak gösterildi

Birleşmiş Milletler’in (BM) kuruluşunun 75. yılı münasebetiyle dün özel bir toplantı gerçekleştirildi. BM toplantısında Başkan Mesud Barzani barış sembolü olarak gösterildi.

A+A-

BM’nin kuruluşunun 75. yılı münasebetiyle dün özel bir toplantı gerçekleştirildi. Bazı ülkelerin başbakanları doğrudan bazıları da online olarak söz konusu toplantıya katıldı. Toplantıda bir video gösteri yapıldı, Başkan Mesud Barzani barış sembolu olarak gösterildi.

Söz konusu konu hakkında Üniversite’de akademisyen ve uluslararası siyaset uzmanı olan Dr. Kirmanc Osman BasNew’e şöyle konuştu,” BM’nin yıllık toplantısının başında Başkan Mesud Barzani, BM’nın Irak temsilcisi ile Sergio De Mello ile Erbil ve Bağdat arasındaki sorunların çözümüne ilişkin projeleri olduğu için barış sembolü olarak gösterildi. Bu durum Kürdistan halkı için gurur verici.”  

Dr. Kirmanc Osman’a göre bu saygının Kürdistan halkı ve Başkan Mesud Barzani için olduğunu söyleyerek şöyle devam etti,” Bu durum Kürdistan Bölgesi’nin devlet olmasa da siyasi olarak güçlü olması ile ilgili bir gelişme. Kürdistan Bölgesi milyonlara kapısını açtı. Başkan Mesud Barzani de dünya barışına katkı sağladığı ve mağdur olan insanlara yardım ettiği için barış sembolü olarak gösterildi.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.