BM: Suriyelilerin yüzde 90'ı yoksulluk içinde yaşıyor

BM: Suriyelilerin yüzde 90'ı yoksulluk içinde yaşıyor

.

A+A-

BM raporuna göre, Suriyelilerin yüzde 90'ı yoksulluk, yüzde 60'ı gıda yetersizliği içinde yaşıyor, 5,6 milyon insanın da insani yardıma muhtaç olduğu belirtildi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye'ye insani yardımın altı ay daha uzatılmasını desteklemek amacıyla ülkedeki duruma ilişkin BM Güvenlik Konseyi'ne 19 sayfalık bir rapor sundu.

Raporda, Suriye’de 9 milyon kişinin Esad rejiminin kontrol ettiği bölgelerden uzak yaşadığı belirtilerek, yoksulluk çeken insanların, gıda, tıbbi malzeme yetersizliği ve yardıma muhtaç olduğuna dikkat çekti.

Rojava’daki duruma da değinilen raporda bölgede 2,7 milyon insanın yaşadığı, bunlardan 2,2 milyon kişinin yardıma muhtaç olduğu, 140 bin kişinin kamplarda yaşadığı ve sadece 650 bin kişiye insani yardım ulaştığı kaydedildi.

Suriye’nin kuzeybatında ise 4,2 milyon insanın yaşadığı, bunlardan 2,8 milyon kişinin mülteci olduğu, 3,4 milyon kişinin yardıma ihtiyacı olduğu belirtildi.

Guterres, raporunda, 10 yıllık savaşla birlikte Suriye’de insani ve ekonomik krizin devam ettiğine, salgın ve kış mevsiminin insanların hayatını daha da zorlaştırdığına dikkat çekti.

Suriye’deki kişi başına düşen aylık ortalama gelirin artık temel ihtiyaçları karşılayamaz olduğu belirtilen raporda, Suriyelilerin yüzde 60'ı gıda yetersizliği yaşıyor.

Raporun sonunda, Suriye’de bu kadar zorluklara rağmen milyonlarca kişiye insani yardımların gönderilmesine devam edileceğini ifade eden Guterres, ancak Suriye halkının en çok ihtiyaç duyduğu şeyin BMGK’nın 2254 sayılı kararının uygulanmasının krize kalıcı bir çözüm bulması olduğu kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.