BM: Irak'ta güven krizi yaşanıyor

BM: Irak'ta güven krizi yaşanıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Irak Yardım Misyonu(UNAMI), hükümetin uzun süredir vaat edilen reformların gerçekleştirmemesi ve barışçıl gösterilere şiddet uygulanmasının ülkede büyük bir güven krizine yol açtığı belirtildi.

A+A-

Haber Merkezi- UNAMI Başkanı Jeanine Hennis-Plasschaert, Ekim ayının başında beri Irak’ta binlerce kişi kronik olarak yetersiz kamu hizmetleri, düşük yaşam standardı ve hükümet yetkilileri arasında yaygın uzun süredir devam eden kurumsal çelişkileri hakkındaki şikayetleri ifade etmek için sokaklara çıktıklarını belirtti.

Jeanine Hennis-Plasschaert, ancak göstericilere verilen sözlerin tutulması ve barışçıl gösterilerde insanların öldürülmesinin ülkede büyük bir güven krizine yol açtığını kaydetti.

BM Temsilcisi, olayların raydan çıkmamasının önüne geçilmesi için  bütün aktörlerden  söz verildiği gibi acilen reformları hayata geçirmelerini isteyerek  harekete geçmelerinin tam zamanı olduğunu dile getirdi.  

UNAMI Başkanı Jeanine Hennis-Plasschaert, “İnsanların endişelerini gidermek için şu ana kadar atılan adımlar tamamlanmadıkça atılan adımların içi boş kalacak” ifadelerini kullandı.

Bölgedeki son gelişmelerin içteki sorunların giderilmesinin önüne geçtiğine dikkat çeken Jeanine Hennis-Plasschaert, “Jeo-siyasi gelişmeler halkın meşru taleplerinin önüne geçmemeli” uyarısında bulundu.

Jeanine Hennis-Plasschaert, hükümetten barışçıl gösterilere orantısız müdahale edilmemesini ve sivillerin yaşamlarının korunmasını istedi.

BM Temsilcisi ayrıca göstericilerden şiddetten uzak durmaları ve taleplerini barışçıl gösteriler ile dile getirmesini istedi.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.