BM: Aile içi şiddet vakaları yüzde 20 artacak

BM: Aile içi şiddet vakaları yüzde 20 artacak

BM Nüfus Fonu, korona virüsü salgınına karşı uygulanan karantina kısıtlamaları süresince ev içi şiddetin yüzde 20 oranında artacağı öngörüsünde bulundu.

A+A-

Haber Merkezi - Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında alınan karantina önlemleri nedeniyle, bu yıl içinde aile içi şiddete en az 15 milyon vaka daha ekleneceğini duyurdu. UNFPA raporunda, bu yıl içinde on milyonlarca kadının doğum kontrol ürünlerine erişemeyeceği ve milyonlarca kadının da ‘sünnet’e maruz bırakılacağı kaydedildi.

UNFPA, Johns Hospinks Üniversitesi, Victoria Üniversitesi ve Avenir Helath isimli yardım kuruluşu ortaklığında yapılan araştırmada BM üyesi 193 ülkede, üç aylık karantina önlemleri süresince şiddet eylemlerinin yüzde 20 oranında artacağı öngörülüyor.

HER ÜÇ AYDA BİR 15 MİLYON VAKA EKLENECEK

Kaydedilmemiş vakaların da göz önünde bulundurulduğu raporda, her üç ayda bir aile içi şiddet vakalarına 15 milyon yeni vaka ekleneceği belirtiliyor. Araştırmacılar, karantina önlemleri ve kısıtlamaların üç ay boyunca devam etmesi halinde 114 düşük ve orta gelirli ülkede yaklaşık 44 milyon kadının modern doğum kontrol yöntemlerine erişiminin olmayacağını öngörüyor. Bu durumun ise 1 milyon istenmeyen hamileliğe yol açacağı tahmin ediliyor.

Uluslararası Planlı Ebeveynlik Federasyonu, salgın nedeniyle 64 ülkede 5 bin kliniğin kapatıldığını kaydetti. Marie Stopes International isimli sivil toplum kuruluşu ise, Covid-19 kısıtlamalarının 3 milyon istenmeyen hamileliğe neden olacağı, 2.7 milyon kadının güvenli olmayan kürtaj nedeniyle ölebileceğini aktardı. 

Duvar

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.