Bitlis Belediye Başkanı'ndan Kürtçe tabelanın kaldırılmasına ilişkin ilginç açıklama

Bitlis Belediye Başkanı'ndan Kürtçe tabelanın kaldırılmasına ilişkin ilginç açıklama

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, belediye binasına asılan Kürtçe tabelanın 17 Nisan’da kaldırıldığını ve o günden bu haya halktan herhangi bir olumsuz tepki almadıklarını söyledi.

A+A-

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, belediye binasına asılan Kürtçe tabelanın 17 Nisan’da kaldırıldığını ve o günden bu haya halktan herhangi bir olumsuz tepki almadıklarını söyledi.

Bitlis Belediyesi hizmet binasının girişine 2014 yılında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetiminde asılan Kürtçe tabela, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimleri kazanan AK Partili Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay tarafından indirilmiş ve bu olay tepkilere neden olmuştu.

Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, belediye yönetimi tarafından belediye girişinde yapılan değişiklikler kapsamında X-Ray cihazı ve polis kontrolüyle beraber kaldırılan belediye tabelası üzerinden yapılan tartışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Son günlerde özellikle sosyal medya üzerinden yürütülen tartışmaların “provokasyon” amaçlı olduğunu dile getiren Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, yapılan bütün işlemlerin halkın talepleri doğrultusunda olduğunu söyledi.

Bitlis Belediyesi resmi sitesinde yer alan açıklamada Tanğlay, “Görevi devraldığımız günden beri yaptığımız hiçbir iş ve işlem asla Bitlis halkının hilafına olmamıştır, olmayacaktır. Bilakis halkımızın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda hareket etmeye çalıştığımıza halkımız yakinen şahittir” ifadelerini kullandı.

“Söz konusu tabela değişikliğinde durum manipüle edilerek servis edildiği şekilde değildir” diyen Tanğlay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Görevi devraldığımız hafta belediye girişinde bulunan ve halka rahatsızlık verdiğini düşündüğümüz X-Ray cihazı ve belediye girişindeki güvenlik uygulamasını kaldırdık. Belediye girişiyle ilgili 17 Nisan tarihinde yaptığımız bir dizi düzenleme kapsamında belediye binası önünde asılmış iki tabeladan birini de kaldırdık. Söz konusu tabela 17 Nisan tarihinde yani 47 gün önce kaldırılmış olup bu süre içinde halkımızdan konuyla ilgili hiçbir olumsuz tepki almadık. Hiç kimse bize bu tabelayı niçin kaldırdığımızı bile sormadı.

Bu da gösteriyor ki 2014 yılında Bitlis halkına sorulmadan asılan tabelanın, Bitlis halkı nezdinde bir kıymeti harbiyesi yoktur, olmamıştır. Tabelanın kaldırılmasının 47 gündür fark edilmemiş olması bile, tabelanın belediyecilik hizmetinde önemsiz bir unsur olduğunun ve halkımızın bu durumu umursamadığının göstergesidir.”

Medyada çıkan haberleri, “belli çevrelerin bir kaşık suda fırtına koparması” ve “iyi niyetten uzak, provoke edici” sözleriyle değerlendiren Tanğlay, “Bizim için esas olan Bitlis halkıdır, Bitlis halkının ihtiyaçlardır, Bitlis halkının hakkı olan hizmettir. Bu hizmeti sunarken belediyemizin başkanlık makamı başta olmak üzere bütün birimlerinde, vatandaş kendisini hangi dilde rahat ifade edebiliyorsa o dilde hizmet veriliyor zaten. Halkımızın bu konuda sıkıntı yaşadığına dair herhangi bir şikayet veya talepte gelmedi bugüne kadar”dedi.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.