Biro: ENKS Kürt Birliği müzakerelerine devam edecek

Biro: ENKS Kürt Birliği müzakerelerine devam edecek

.

A+A-

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Dış İlişkiler Komitesi Üyesi İbrahim Biro, “Bize yönelik tüm suçlamalara rağmen Kürt Birliği diyaloğuna devam edeceğiz” dedi.

PYD yöneticilerinden Fewze Yusuf, ENKS’nin şartlarından dolayı Kürt Birliği diyaloglarının ilerleyemediğini ve dile getirilen şartları kabul etmediklerini söyledi.

K24 yayınına katılan İbrahim Biro, Fewze Yusuf’un sözlerini değerlendirerek, şunları ifade etti:

“PYD yöneticilerinin ENKS hakkındaki bu tarz açıklamaları ilk değil. ENKS hakkında yapılan açıklamalar, artık bizim için kabul edilebilir değildir. Ayrıca en başından beri Kürt diyaloğuna dair bazı ilkeler ABD gözetiminde oluşturuldu. Dolayısıyla gerçek bir ortaklığa ulaşmak için görüşmeler iki taraf arasında (ENKS ile PYNK) arasında yapılacaktır.”

Özerk Yönetim’in faaliyetlerini eleştiren Biro, “Kaç yıldır Rojava’da hiçbir şey bırakmadılar; her şey yıkıldı, güvenlik güçleriyle halk aç bırakıldı ve yerinden edildi. Kürtlerin haklarının korunması için de Suriye hükümetine hiçbir şey dayatılmadı” dedi.

“PKK’nin Kürdistan Bölgesi ile Şengal’de yaptıkları, PYD’nin Suriye Kürdistanı içindeki rolünü çok olumsuz etkiledi” diyen Biro, “Şu an halkı ve Peşmergeleri tehdit eden yönetim, onları ülkeden çıkaracağını söylüyor” şeklinde konuştu.

Biro, “Halkın barış ve istikrar konusunda umutlarının yeşerdiği zamanlarda böylesi açıklamalar yapılıyor. Onlar benzer açıklamalarıyla her şeyi yok etmek istiyor ve müzakere edebilecek her şeyi ortadan kaldırıyor” ifadelerini kullandı.

ENKS’nin müzakereye devam edeceğini dile getiren İbrahim Biro, “Ancak diğer taraf müzakerelere saygı göstermeli ve ENKS aleyhinde açıklama yapanlar soruşturulmalıdır” dedi.

Biro, “ENKS heyeti Türkiye ya da Suriye’deki itilaf grubuyla bir araya geldiğinde bizi ihanetçi olmakla suçluyorlar. Ancak PYD de her defasında koşulsuz şartsız Türkiye ya da itilaf grubuyla görüşmeye hazır olduğunu söylüyor” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.