Birkleyn Mağaraları'ndaki çöpleri topladılar

Birkleyn Mağaraları'ndaki çöpleri topladılar

Diyarbakır Lice'de bulunan tarihi Birkleyn Mağaraları’nda yaptıkları temizlik çalışması ile çevreyi çöplerden arındıran sivil toplu örgütleri duyarlılık çağrısında bulundu.

A+A-

 

Diyarbakır’da çalışma yürüten birçok sivil toplum örgütü, “Yaşanılabilir bir Diyarbakır için el ele verelim" kampanyası kapsamında kentin Lice ilçesinin Örtülü (Şahvêrdîyan) köyünde bulunan tarihi Birkleyn Mağaraları’nda temizlik çalışması yaptı.

Kampanya kapsamında geçen hafta Gelîyê Godernê’de 500 kiloya yakın çöp toplayan STÖ temsilcileri, bu kez tarihi Birkleyn Mağaralarını çöplerden temizledi. STÖ temsilcileri tarafından yapılan açıklamada, giderek artan çevre kirliliği nedeniyle dünyanın alarm vermeye başladığına dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi: 

"Bizler yerleşik yaşamın ilk ortaya çıktığı, medeniyetlerin doğup geliştiği Yukarı Mezopotamya coğrafyasının insanları olarak tarihi ve kültürel değerlerimizi yarınlara taşıyabilmenin ağır sorumluluğunu taşımaktayız. 

Bu sorumluluk bilinciyle çıktığımız bu yolda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz.Bu anlamda tüm halkımızı tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmaya, koruyup geliştirerek yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir çevrenin oluşturulmasına katkı sunmaya davet ediyoruz. Özellikle mesire/piknik alanı olarak da kullanılan tarihi ve kültürel mekanlarımızı kirletmemek, kirletenleri uyararak çevre kirliliğini önlemek konusunda herkesin duyarlılık göstermesini beklemekteyiz.

Yaşanabilir bir doğa, sürdürülebilir bir hayat çevremize göstereceğimiz duyarlılıkla mümkündür.

‘En büyük temizlik kirletmemektir’ yaklaşımıyla çevremize, doğamıza, yaşam alanlarımıza sahip çıkalım!” 

Kampanyaya destek veren STÖ'ler şunlar: "Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Güneydoğu Tekstil Sanayii ve İş insanları Derneği GÜNTİAD, TEMA Vakfı Diyarbakır Temsilciliği, DTSO Kadın Meclisi, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, DTSO Turizm Platformu, Tigris Bisiklet Kulübü, Diyarbakır Çevre Gönüllüleri Derneği, Diyarbakır Sanayi ve İş İnsanları Derneği"

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.