BİR DİĞER MEKTUP

BİR DİĞER MEKTUP

Tarihçi yazar Osman Aydın daha önce Şex Seid’e yazılan mektubu sosyal medya hesaplarında paylaşıma açmıştı. Aydın bu mektuba yenisini ekledi.

A+A-

Aydın’ın paylaşımı şu şekilde:

“Şêx Seîd Efendi ve arkadaşlarının yargılandığı Şark İstiklâl Mahkemesi’ndeki dava dosyasında delil olarak bulunan, Kiğı bölgesinden sorumlu olan Çan’lı Şêx Hesen tarafından, Elâzığ Cephe Komutan Şêx Mehmet Şerif Efendi’ye yazılan mektup.

“Bismillahirahmanirrahim

Elaziz Cephe Kumandanı Emirülmücahidin reşadetlü Şeyh Mehmet Şerif Efendi hazretlerine

1. Madde- Zatıalinizin buradan müfarakatinizden (ayrılışından) sonra hiçbir surette eslihe (silah) ve cephane ele geçirilmediği gibi bundan sonra da elde edilmek imkân haricindedir.

2. Madde- Sözün hülasası kırk sekiz saate kadar yüz adet küçük çaplı mavzer tüfeği ile otuz adet cephane sandığının merkez kazaya gelmediği takdirde kaza ikinci bir defa olarak inklâba (el değiştirmeye) maruz kalacağına emin olunuz.

3. Madde- Arz edilen müddet zarfında maksat temin edilmediği takdirde burada bulunan sekiz kişiden ibaret heyetimizin cümle hayatı tehlikede olduğunu namusumla size temin ederim.

4. Madde- Elyevm yüz neferin gelmesi için Gökdere’ye posta gönderdim. Nihayet on iki saat sonra bütün efrat (kişiler) içtima ettirilecektir.

Maksadı acizim kabul ve temin buyurulmadığı takdirde hareketimin seri surette emir buyurulmasına intizar ederim.

Derviş efendinin yanımdan ayrılmaması için kendisine bir suretle bildiriniz efendim. Şayet ayrıldığı takdirde vazifeyi terk edeceğime hiç şüphe yoktur.

27 Şubat 1341 (1925)
Biraderiniz rüesayı mücahidinden
Hasan

NOT: Parantez içindeki kelimeler bana aittir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.