Bir çok kentte elektrik zammı protesto edildi

Bir çok kentte elektrik zammı protesto edildi

.

A+A-

 Diyarbakır, Mardin, Antep İstanbul ve İzmir’de, elektrik zamları ve yüksek elektrik faturaları protesto edildi.

Elektriğe yapılan zamların faturaları yansımaya başlamasıyla bir çok kentte protesto eylemleri düzenlendi.

Önceki gün Ağrı’nın Doğubayazıt (Bazid) ile Hakkari’nin Yüksekova (Gever) ilçelerinin yanı sıra, Urfa, Mardin Kızıltepe’den (Qoser) sonra Diyarbakır’ın Silvan (Farqin) ilçesinde de zamlar protesto edildi.

Silvan PTT binası önünde toplanan çok sayıda kişi, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Silvan binasına doğru yürüdü. Vatandaşlar buradan kaymakamlık önüne geçerek, açıklama yaptı ve tepkisini dile getirdi. 

Mardin merkez ile Mazıdağı İlçelerinde elektriğe gelen zamlar protesto edildi.

Mazıdağı’nda “Devlet DEDAŞ’a el atsın” dövizi taşıyan vatandaşlar zamların geri çekilmesini istedi. Vatandaşlar elektrik faturalarını yakarak zamları protesto etti.

Antep’te ise, Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası’nın (BİRTEK-SEN) çağrısıyla Balıklı Parkı’nda yapılan basın açıklamasında, yüksek gelen faturalara ve zamlara tepki gösterildi.

Fabrikalarda açıklanan ücret zamlarına da tepki gösterilen basın açıklamasında, elektrik ve doğal gaz ile diğer zamların geri alınması ve işçi ücretlerine insanca geçinebilecek bir zam yapılması istendi.

İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi'nde, yüksek gelen elektrik faturalarını protesto etmek için gösteri düzenlendi.

Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) çağrısıyla yapılan yürüyüşte elektriğe yapılan zamlar, son dönemde gelen yüksek elektrik faturaları ve hayat pahalılığı protesto edildi.

Yürüyüş yararak sloganlar atan gruba, mahalle sakinleri de evlerinin camlarından tencere-tava çalarak destek verdi.

İzmir'de Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) ve İşsizlik ve Pahalılıkla Savaş Derneği (İPSD), elektrik ve doğalgaz zamlarını fatura yakarak ve ampul patlatarak protesto etti.

Karşıyaka Gediz Elektrik önünde düzenlenen eylemde HKP ve İPSD üyeleri, 'İşsizliğe, Pahalılığa, Zama, Zulme Son!' yazılı pankart ve 'Elektrik Dağıtım-Üretim Şirketleri Devletleştirilsin', 'Elektriğe, Doğalgaza, Akaryakıta yapılan Zamlar Geri Alınsın', 'Elektrik Değil, Fatura Çarpıyor' yazılı dövizler taşıdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.