Binlerce kişi Diyarbakır'dan haykırdı: Geçinemiyoruz

Binlerce kişi Diyarbakır'dan haykırdı: Geçinemiyoruz

.

A+A-

Urfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Batman ve Siirt dahil birçok Kürt kentinden sendika, sivil toplum örgütü, siyasi parti temsilcisi ve binlerce emekçi Diyarbakır’da bir araya geldi: "Geçinemiyoruz."

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonunun (KESK), Diyarbakır'da  “Geçinemiyoruz! İnsanca Yaşam, Emekten ve Halktan Yana Bütçe İçin Omuz Omuza” sloganıyla miting yapıyor.

Urfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Batman ve Siirt başta olmak üzere birçok Kürt kentinden sendika, sivil toplum örgütü, siyasi parti temsilcisi ve binlerce emekçi İstasyon Meydanı'nda bir araya geldi.

Polisler, kitlenin kortej olarak alana girmesine uzun bir süre izin vermedi. Ancak kitle bir süre sonra 3 koldan miting alanına girmeye başladı.

Kadınlar ise; ayrı kortej oluşturup alan ayrı koldan giriş yaptı. 

KATILANLAR: Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey üyesi Halis Yerlikaya, TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül, Amed Emek ve Demokrasi Platformu, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Sinan Çiftyürek, İnsan ve Özgürlük Partisi, HDP İl Eşbaşkanları Zeyat Ceylan ve Gülistan Atasoy, Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyeleri, Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de mitingde yer alıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.