Bingöl'de Zazaca kurslar başlıyor

Bingöl'de Zazaca kurslar başlıyor

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Bingöl Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Zazaca Okuma-Yazma kursları açılıyor. Kurslar için başvurular alınmaya başladı.

A+A-

Haber Merkezi- Bingöl Merkez Halk Eğitim Merkezi sitesinde yer alan açıklamada, kurum bünyesinde Zazaca Okuma-Yazma kurslarının açılacağı belirtildi.

Açıklamada, Zazaca Okuma-Yazma kurslarına katılmak isteyenlerin bizzat kuruma gelerek veya kurumumuzun Online Kurs başvuru sitesi (http://bingolhem.gov.tr/) üzerinden müracaatta bulunabileceği duyuruldu.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Bingöl Üniversitesi’nden akademisyen-yazar Murat Varol, Zazaca ve Türkçe çağrıda bulunarak, “Bingöl Halk Eğitim Merkezi, Zazaca okuma-yazma kursları açıyor. Dilini öğrenmeye, okuyup-yazmaya hazır mısın? Başvurular alınmaya başlandı. Geç kalmayın” dedi.

Daha önce Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri ve Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinden oluşturulan bir komisyon, Zazaki 5-8’inci sınıf ders kitaplarını hazırlamış ve bu kitapların da tamamı onaylanmıştı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.