Bingöl’de dağ keçileri avlanıyor

Bingöl’de dağ keçileri avlanıyor

.

A+A-

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde dağ keçileri öldürüldüğünü söyleyen doğa aktivisti Yunus Gürbey, “Yetkililerle görüştüğümüzde 3 dağ keçisinin daha ihale usulüyle katledileceğini söylediler” dedi.

Bingöl'ün Kiğ ilçesinde yaşayan doğa aktivisti Yunus Gürbey, Bingöl'de dağ keçilerinin katledildiği bilgisini verdi. Dağ keçilerinin katledildiği yeri görüntüleyen Gürbey, yetkililere ve yurttaşlara seslenerek, "Bu topraklarda dağ keçileri kutsaldır. Hiçbir zaman zarar vermeyiz. Şimdi dağ keçileri ihalelerle vuruluyor. Yetkililerle görüştüğümüzde 3 dağ keçisinin daha ihale usulüyle katledileceğini söylediler. Buna karşı tüm yurttaşları duyarlı olmaya ve bu katliama karşı ses çıkarmaya çağırıyoruz" dedi.

‘AVCILIK DEVAM EDİYOR’

Hakkari'den Eskişehir’e, Dersim'den Bingöl'e birçok yerde avcılık adı altında bu doğal yaşam katliamının gerçekleştiğini belirten Gürbey, dağ keçisinin vurulduktan sonra yolun kenarına indirilip araca bindirilip götürüldüğünü söyledi. Gürbey, "Biz vicdanımızla hareket ediyoruz. Öyle yapmaya devam edeceğiz. Dağ keçilerimizin katledilmesine karşı çıkacağız. Ülkenin dört bir yanında dağ keçisi, keklik, domuz ve birçok nesli tükenmekte olan canlının avcılık adı altında katledilmesi ihaleler yoluyla devam ediyor. Bingöl'de de geçtiğimiz yıllarda avcıların dağ keçisi ile yaban hayvanlarını avladığı görüntüler tepki topluyor. Kiğı, Karakoçan, Adaklı ilçelerinde avcılık hala devam ediyor” şeklinde konuştu.

dag.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.