Biden'dan Putin'e: Egemenliğimizi ihlal edecek girişimleri hoş görmem

Biden'dan Putin'e: Egemenliğimizi ihlal edecek girişimleri hoş görmem

.

A+A-

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya lideri Putin'e "Egemenliğimizi ihlal edecek ya da demokratik seçimlerimizin düzenini bozacak girişimleri hoş görmeyeceğimizi söyledim" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İsviçre’nin Cenevre kentinde yaptığı yüz yüze görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.  

Biden, Rus lider Putin ile görüşmesinin ''olumlu'' olduğunu, ancak Amerikan demokrasisine müdahaleye izin verilmeyeceğini belirterek, ''sonuçları olduğunu biliyor'' dedi.

Joe Biden, Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında, ''Başkan Putin'e gündemimin Rusya'ya veya başka birine karşı olmadığını, bunun Amerikan halkı için olduğunu söyledim" dedi.

'HOŞ GÖRMEYECEĞİMİZİ SÖYLEDİM'

ABD Başkanı Joe Biden'a, seçimlere daha fazla müdahale edilmesi veya ABD'ye karşı başka siber güvenlik saldırıları olması durumunda ne gibi sonuçlar doğuracağı soruldu. Biden, "Putin’e demokratik egemenliğimizi ihlal edecek ya da demokratik seçimlerimizin düzenini bozacak girişimleri hoş görmeyeceğimizi söyledim" dedi ve şöyle devam etti:

"Şunu netleştirelim: Amerika Birleşik Devletleri dünyanın geri kalanı tarafından diğer ülkelerin seçimlerine doğrudan müdahale ediyor olarak görülse ve herkes bunu bilse nasıl olurdu? Onun yaptığı faaliyetlerde biz olsaydık nasıl olurdu?  Bu, büyük bir dünya gücü olarak ayakta durmasını sağlamak için umutsuzca çabalayan bir ülkenin itibarını zedeliyor."

'NAVALNI ÖLÜRSE SONUÇLARI YIKICI OLUR'

Biden, Putin'e hapisteki Amerikalılar ve Rus muhalif lider Alexei Navalni de dahil olmak üzere 'temel insan hakları' sorunlarını her zaman gündeme getireceğini söylediğini söyledi. Biden, hapisteki Navalni ölürse Rusya için sonuçların yıkıcı olacağını vurguladı. ABD Başkanı, Putin ile şahsen görüşmenin neden önemli olduğunu şöyle açıkladı: ''İletişim kurmak istediklerim konusunda herhangi bir hata veya yanlış beyan olmaması için yüz yüze görüşmek önemliydi. Yapmaya geldiğim şeyi yaptım."   

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.